OKK turnster Jasmijn werd zevende in Den Haag
OKK turnster Jasmijn werd zevende in Den Haag Foto:

OKK turnsters plaatsen zich voor kwartfinale

In het weekend van 19 en 20 januari kwamen de 2e divisie turnsters van OKK Ridderkerk in actie op hun tweede districtswedstrijd in Den Haag. Het beste resultaat van twee wedstrijden bepaalt of je je plaatst voor de landelijke kwartfinale. Daarnaast was plaatsing mogelijke voor de toestelfinale van het district.
Izaelle en Lotte kwamen in actie op zaterdag. Izaelle had zich al geplaatst met een 2e plaats de vorige wedstrijd, maar Lotte was de vorige keer 14e en moest nog even aan de bak.
Op balk begonnen beide turnsters wat twijfelachtig. Helaas zorgden wankels en vallen voor wat lagere cijfers. Op vloer ging het gelukkig beter, maar kan er nog wat meer pit in. Op sprong verrasten beide dames met de overslag hele draai. Op brug was het vooral Lotte die indruk maakte door haar goede afwerking. Ze wist zelfs 3e te worden op dit toestel en dat is waarschijnlijk goed voor de toestelfinales van het district. Lotte wist dit keer 10e te worden en waarschijnlijk is dit nipt voldoende op zich te plaatsen voor de landelijke kwartfinale. Izaelle deed het deze keer wat minder met een 14e plaats, maar zit veilig door haar goede resultaat van de vorige keer.
Een dag later kwam Jasmijn in actie. Ook zij wist dat ze zich al geplaatst had door haar 5e plaats de vorige wedstrijd. Ze heeft de laatste weken wat last van rugpijn en dat is met sommige elementen niet fijn. Ze was dan ook extra blij toen haar bruggetje op de balk lukte. Helaas had ze wel nog een val met haar arabier. Op vloer zette ze haar beste resultaat neer met een goede en strakke oefening. Bij de sprong maakte ze een redelijke eerste sprong, maar helaas viel ze met haar tweede sprong. Op brug liet ze een prima basisoefening zien, maar kan ze nog werken aan hogere opzwaaien. Jasmijn eindigde op een hele mooie 7e plaats en heeft zich verzekerd van een plaatsje voor de landelijke kwartfinale.