Bloemen voor Karin Vlasblom (foto Sander Onderdelinden)
Bloemen voor Karin Vlasblom (foto Sander Onderdelinden) Foto:

KCR in zwaar weer

Het is de korfballers van KCR niet gelukt zich te revancheren voor de dramatische nederlaag van vorige week in de uitwedstrijd tegen ODIK. In de goed gevulde sporthal De Wissel ging het bezoekende OVVO er met de punten vandoor: 20-23.
Voor aanvang van de wedstrijd werd aanvoerster Karin Vlasblom in de bloemetjes gezet door voorzitter Jos de Vos. Zij speelde haar tweehonderdste wedstrijd in dienst van KCR.
De thuisploeg startte goed en maakte na een minuut of tien prima gebruik van een mindere fase bij de gasten. Dit resulteerde in een 8-5 voorsprong. Op dat moment leek een beslissend gat geslagen te kunnen worden, maar de Akomar Shipping formatie bleek niet in staat om de voorsprong verder uit te bouwen. Integendeel, OVVO knokte zich terug en wist zelfs met een kleine voorsprong de rust in te gaan (11-12).
Na de rust liepen de bezoekers vlotjes uit naar 11-15. In het restant van de wedstrijd was het team van Dennis Gaemers, dat vocht voor wat het waard was, niet in staat om de marge verder terug te brengen dan drie doelpunten verschil, zodat KCR nooit meer echt in de wedstrijd kwam. Gaemers stelde in zijn analyse dat één vak te stroef draaide om de wedstrijd om te kunnen zetten in winst. De coach vindt zijn ploeg nu terug op de voorlaatste plek met alleen het puntloze Die Haghe nog onder zich. Juist deze Haagse ploeg is de tegenstander van aanstaande zaterdag.