Overvallers in "Bureau Rijnmond"

Afgelopen dinsdag werden in het TV-programma "Opsporing verzocht" beelden van de overval op de Coop getoond. Daarin werd ook bekend gemaakt dat de in de borst gestoken bedrijfsleider inmiddels aan de betere hand lijkt. Hij werd na de overval in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is geopereerd en in een kunstmatige coma is gehouden.
Het mes van de overvaller lijkt te zijn gevonden in een waterpartij aan de Zwaluw. De overvaller met donkerblauwe regenkledij en een gele Jumbo-tas vluchtte na zijn daad in die richting. De dader is onder de 20 jaar geschat en zou niet groter zijn dan 1.70 zijn.

Eerdere overvallen
Op woensdag 7 november 2018 deed een groepje jongeren met bivakmutsen een overvalpoging op de Coop. Een jongen stapte er binnen met een groot mes, terwijl zijn companen buiten bleven. Een dappere klant wist de overvaller weg te jagen. Op het plein bleken nog twee jongens met bivakmutsen te staan. Gedreigd met een vuurwapen werd op woensdag 12 december bij de overval op de Gamma door twee jonge daders.
De supermarkt van Boon's was op dinsdag 12 september het doelwit. Ook daar bedreigde een waarschijnlijk jonge dader het personeel en klanten om een greep uit de kassa te doen.
Bureau Rijnmond brengt in de uitzending van vanavond deze overvallen onder de aandacht, direct na het nieuw rond 17.25 uur. Het programma wordt ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.