Buurtbelang gepasseerd

De Stichting Buurtbelang Drievliet legt zich niet neer bij de bouw van een zorgcomplex op het terrein van de voormalige school aan de Windmolen in Ridderkerk-Drievliet. De stichting doet een beroep op de gemeenteraad om ook andere plannen voor deze locatie tegen het licht te houden.
Buurtbelang Drievliet vindt dat de gemeente zich moet houden aan de eerdere toezegging dat buurtbewoners bij de invulling van deze locatie zouden worden betrokken. Eerder botsten de gemeente en omwonenden over de geplande huisvesting van statushouders in het voormalige schoolgebouw. Dat resulteerde in 82 bezwaarschriften en twee rechtszaken.
Tot ongenoegen van de bewoners is de wijk nu geconfronteerd met een voorgebakken plan voor een zorggebouw voor Silioah. Deze reformatorische stichting wil er 32 studiootjes bouwen voor huisvesting van verstandelijk beperkten. "We hebben niets tegen zorg, maar een dergelijk gebouw past zo ingeklemd tussen de woningen niet in deze omgeving" stelt het stichtingsbestuur. In de bezwaren worden onder meer verlies van privacy en groeiende parkeerdruk genoemd. Het steekt het stichtingsbestuur dat ze geen moment serieus hebben mogen meepraten. (vervolg op pag, 3: 'Proces is niet transparant')