Elsbeth Verheij is nu docente bij de Ridderkerkse muziekschool
Elsbeth Verheij is nu docente bij de Ridderkerkse muziekschool Foto:

Harplessen in Het Plein

Elsbeth Verheij is aangesteld als harpdocente bij Muziekschool Ridderkerk. In 2009 kreeg ze zelf haar eerste harples bij de lokale muziekschool. Nu geeft ze hier zelf les aan kinderen, jongeren en volwassenen.
De harp was voor Elsbeth liefde op het eerste gezicht. Elf jaar geleden nam ze harplessen bij Yolanda Davids op Muziekschool Ridderkerk. Al snel nam ze deel aan competities en masterclasses. Zo volgde ze masterclasses bij bekende harpisten als Remy van Kesteren, Lavinia Meijer, Masumi Nagasawi en Maximilian Ehrhardt. Bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten ontwikkelde ze haar talent verder bij Saskia Kingma. Ze volgde bij haar ook de bacheloropleiding met als bijvak jazz- en improvisatielessen bij Rosetty de Ruiter. Daarna volgde ze lessen bij Marieke Schoenmaker en bij internationale harpiste Gwyneth Wentink. Bij Gwyneth Wentink is ze 2020 afgestudeerd.
Nog steeds neemt Elsbeth deel aan competities, geeft ze verschillende soloconcerten en wordt ze regelmatig gevraagd door koren en orkesten. Zo ging ze met een orkest op tournee naar Boedapest onder dirigent Arie van Beek en speelde ze tijdens het Gergiev Festival 2018.geren en volwassenen.

Ervaring als docent
Elbeth heeft zich gespecialiseerd in het vak educatie en haar eigen lespraktijk opgestart. Met veel plezier geeft ze les aan enkele leerlingen in haar praktijk aan huis en werkt ze bij het Leerorkest Drechtsteden als harpdocent. Verder geeft ze harples bij De Nieuwe Veste in Breda, muziekschool De Rover in Hardinxveld, Muziekpunt in Gorinchem en Muziek Centrum Forte in Nieuw-Lekkerland.

Proeflessen
Voor de Muziekschool Ridderkerk geeft ze met ingang van deze maand op woensdag lessen voor leerlingen vanaf zes jaar. Zowel kinderen als volwassenen kunnen intekenen voor een proefles.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is “De HarpKlas” met 10 lessen voor € 95,00. Daarnaast is het voor alle leeftijden mogelijk om harples te krijgen in een groep, als duo of individueel.
Aanmelden voor de proefles kan via de proeflesbutton bij de cursus op de website. Kijk op www.muziekschoolridderkerk.nl voor meer info, het aanvragen van een proefles of om direct in te schrijven.


Help het epilepsiefonds

Epilepsie is nog altijd niet te genezen. Daarom gaan ook in 2021 duizenden collectanten van het Epilepsiefonds de deuren langs om geld in te zamelen. Maar wie vertelt de collectanten in welke straten ze moeten lopen, wie geeft ze hun collectebus en wie zorgt ervoor dat het opgehaalde bedrag goed terecht komt? Dat kun jij doen! Help jij mee de collecte van 2021 te organiseren als teamleider van het Epilepsiefonds? Ga naar epilepsie.nl/teamleider en maak het verschil.

In Nederland leven 200.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen. Soms helpen medicijnen, maar niet altijd. Daar wil het Epilepsiefonds verandering in brengen door wetenschappelijk onderzoek te steunen. De jaarlijkse collecteweek is daarbij ontzettend belangrijk.

Ook meedoen?
Ben jij sociaal ingesteld en hou je van organiseren? Dan is de vrijwilligersfunctie van teamleider echt iets voor jou! In 2021 is de collecteweek van 7 t/m 12 juni, en we kunnen alle hulp gebruiken. Trommel je vrienden op, ga naar epilepsie.nl/teamleider en meld je aan. Met iedere deur die je volgend jaar langsgaat, breng je de oplossing voor epilepsie weer wat dichterbij.
De inkomsten uit de collecteweek worden gebruikt voor het financieren van onderzoek, zodat er voor iedereen een behandeling komt en epilepsie in de toekomst te genezen is. Daarnaast zorgen we voor een beter leven met epilepsie. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven, lotgenoten samen te brengen en op te komen voor mensen met epilepsie en hun naasten.