Joery Hollemans zet in op kwaliteit en duurzaamheid
Joery Hollemans zet in op kwaliteit en duurzaamheid Foto:

Maaltijdservice Riederborgh blijft ontwikkelen

Maaltijdservice Riederborgh stopt niet waar het eind van het jaar gebleven is. In het jaar 2021 staan weer een aantal mooie projecten op de planning. Ondanks de crisis heeft Riederborgh haar maaltijdservice verder uitgebreid en dat biedt perspectief voor een aantal mooie duurzaamheidsprojecten.
‘’Wij willen afspraken maken met leveranciers over de geleverde producten. Wij zien ook de ‘trends maar ook de noodzaak’ om milieu en dier in bescherming te nemen, daarom gaan wij onze gehele productie onder de loep nemen’’, vertelt Joery Hollemans, hoofdkeuken van de maaltijdservice: "Ook de verpakkingen zullen worden aangepakt. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat alles zonder plastic moet, maar er bestaan verpakkingen van gerecyclede plastic of met minder plastic.’’

Samenwerking met HAS
Om dit in goede banen te leiden gaan ze de samenwerking aan met de HAS hogeschool. De opleiding van Food Innovatie gaat deze ondersteuning bieden. ‘’Wij kijken erg uit naar deze samenwerking, je moet niet alles zelf willen uitvinden. Zij hebben gewoon de kennis in huis om ons hierbij te helpen’’ zegt Joery, die daarom hoge verwachtingen heeft.

Dagelijkse soep
Maar niet alleen duurzaamheid en milieu is een aandachtspunt, maar ook de uitbreiding van keuze en kwaliteit. Deze maand is Riederborgh begonnen met een extra verstrekking, namelijk de soepen! Van maandag tot en met vrijdag kunnen de maaltijdgebruikers keuze maken om een soep te nuttigen of niet. Deze soepen worden in 0,5 liter verstrekt. Natuurlijk heerlijk als voorgerecht, maar ook bij de boterham. Deze soepen worden uiteraard volgens de standaards van Riederborgh gemaakt: Vers en Lekker!
‘'Het is gewoon een hele moeilijke tijd en zeker voor onze ouderen. Wij willen hen een heerlijke maaltijd aanbieden, dus schroom niet om eens een proefmaaltijd aan te vragen."

Horecabedrijven
Joery draagt de lokale Horeca ook een warm hart toe:
"Wij produceerden vorig jaar voor enkele leveranciers mooie producten, zowel half of geheel afgewerkt. Koks waren er al te weinig en in deze tijd hebben veel koks geen werk meer of waren genoodzaakt om zich om te scholen. Deze horecabedrijven hebben dus handjes te kort. Wij willen hen graag ondersteunen in producten wat past binnen hun kwaliteit. Onze productiekeuken biedt hiertoe alle mogelijkheden en de kwaliteit is in huis. Dus ook voor de Horecaondernemingen, neem gerust contact op."
Voor meer informatie kan men contact opnemen via: maaltijdservice@riederborgh.nl of 0180-452550. Op Youtube staat een interessant filmpje over het bereidingsproces. Dat is te vinden onder de zoekterm ‘Riederborgh maaltijdservice'.