De kinderen Natascha en Niels verbazen zich om zoveel volwassen pret
De kinderen Natascha en Niels verbazen zich om zoveel volwassen pret Foto:

Bolnes terug in de KNVB

Zaterdag 14 mei 1988
Er valt eindelijk weer eens wat te lachen aan de Kievitsweg. Het is een kostelijke, warme zaterdagmiddag en als je dan ook nog eens tegen Rockanje moet spelen, proef je al een vleugje van het naderende vakantiegevoel. De zaterdagvoetballers van Bolnes heroveren na een 4-1 zege op de knusse badplaats-tegenstander het verloren gegane terrein. Verleden seizoen nog degradeerde Bolnes naar de hoofdklasse van de R.V.B. ‘Zo snel mogelijk weer weg uit die vermaledijde ‘onderbond’! ‘Voetballen in de KNVB!’ Zo luidde ongetwijfeld de doelstelling van de club van voorzitter Hans Santcroos. En we mogen meegenieten van het startsein van een feest! We zien de teamfoto die na zo’n kampioenswedstrijd doorgaans wordt geschoten. Geef voetballers nooit bloemen want ze weten echt niet hoe ze met zo’n bouquet moeten omgaan. Het gezicht van trainer Cees Heiden zal er een seizoen hiervoor ongetwijfeld een stuk somberder hebben uitgezien. Maar dát boek is vanmiddag definitief dichtgeslagen. Henk de Ruiter, Ton Sturrus, Robin van de Berg en Jan de Kok bleken verantwoordelijk voor de vier kampioenstreffers. De Bergbewoners kunnen opgelucht op vakantie om de komende voetbaljaargang ouderwets in de 4e klasse K.N.V.B op te starten. De promotie was overigens al een weekje eerder binnengesleept maar zo’n kampioenschap zorgt toch voor die verrukkelijke kers op de taart. Nog even wat détails van dit mooie fragment. Bolnesser Joop van Raalte draait trots z’n hoofd om richting een andere ras-Bolnesser Nees Flach. Trots en blijdschap zijn dé ingrediënten die deze foto uitstraalt. Maar het meisje links op de voorgrond steelt de show en wellicht wel de harten van uitgelaten boys. Het sierlijke lintje in haar haar zorgt voor extra glans.
Exact één maand later valt er nog een titel te vieren in Nederland. Ná het Oranje van Rockanje wordt ons aller Oranje glorieus Europees Kampioen. Het voorpretje op dát unieke succes wordt alvast tentoongespreid door deze kampioenen.
1988, dát was pas een memorabel voetbaljaar!

Henk Sterkenburg

Op de foto:
Staand: v.l.n.r. Guus Wolbach (verzorger), Marcel Sturrus, Cees Heiden (trainer), Jan de Kok, Henk Geene, Sjaak Onderdelinden (grenrechter), Nees Flach (elftalleider), Hans Schippers, Kiki Velasquez Camera.
Zittend: v.l.n.r. Joop van Raalte (materiaalman), Jacco Zoutewelle, Robin van de Berg, Aad de Sterke, Henk de Ruiter, Hans Weij, Niels Weij.
Vooraan zittend: Reinier Rijndorp, Cor Bak, Ton Sturrus.
Vooraan staand: Natascha Bak.


Slikkerveer zoekt hoofdtrainer

Voetbalvereniging SV Slikkerveer is voor het seizoen 2021-2022 op zoek naar een hoofdtrainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal is actief in de derde klasse zondag en bestaat voornamelijk uit spelers uit eigen gelederen. De club zoekt een trainer die past bij de kernwaarden van de vereniging, namelijk samen, plezier en ontwikkelen. SV Slikkerveer wil in de toekomst graag de stap naar de tweede klasse zetten, waarbij het trouw blijft aan zijn eigen kernwaarden.
Gezocht wordt een trainer die:
- In het bezit is van een trainersdiploma, minimaal UEFA B;
- Affiniteit heeft met de belevingswereld van jongvolwassenen;
- Vaardigheden heeft om jonge spelers te laten ontwikkelen;
– Aandacht heeft voor het verenigingsleven;
– Ambities heeft om de vereniging naar een hoger plan te tillen;
– Graag samenwerkt met de jeugdafdeling en het tweede elftal.
Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 18 januari melden bij Ruud Naaijkens en/of Steven van Dongen via voetbalzaken@svslikkerveer.nl.