Verlies voor SV Bolnes

Ook nu er niet gevoetbald wordt heeft SV Bolnes een gevoelige nederlaag geleden. De voetbalclub heeft de rechtszaak over de afrekening van de energiekosten verloren. Het clubbestuur wilde geld zien, maar is nu veroordeeld tot betaling van ruim 31.000 euro.
SV Bolnes had in deze zaak een bedrag van 48.000 euro gevorderd van stichting Sport en Welzijn. De club zou dat bedrag de afgelopen jaren teveel hebben betaald aan energiekosten en legde daarom vorig jaar beslag op de tegoeden van de verhuurder van de sportvelden. In afwachting van de verrekening werd ook gedeeltelijk gestopt met betaling van de huurpenningen. Dat is met de uitspraak van de rechter als een boemerang teruggekomen. SV Bolnes moet ruim 11.000 euro aan achterstallige huurgelden betalen, een bedrag dat nog vermeerderd zal worden met wettelijke rente. Daarnaast moet bijna 15.000 euro aan Sport en Welzijn worden terugbetaald. Er is vastgesteld dat SV Bolnes in de verrekening van de energiekosten teveel geld heeft ontvangen.
Het conflict betreft het energieverbruik van Bolnes in de jaren 2004 t/m 2016. Sport en Welzijn bracht in die jaren bij de huurprijs ook energiekosten in rekening. (vervolg op pagina 5: Meterstanden werden enkele jaren geschat)