Ondernemers moeten dit jaar goed kijken naar hun voorlopige belastingaanslag
Ondernemers moeten dit jaar goed kijken naar hun voorlopige belastingaanslag Foto:

Voorlopige aanslag op tijd aanpassen

Deze maand ontvangen 430.000 ondernemers in Nederland hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021 van de Belastingdienst. In Zuid-Holland ontvangen ruim 78.000 ondernemers een voorlopige aanslag. Volgens de Belastingdienst is het voor ondernemers nu extra zaak om de gegevens te controleren en de aanslag aan te passen als dat nodig is.
Door de coronacrisis was 2020 een bijzonder jaar, ook voor Zuid-Hollandse ondernemers. Ook nu kunt u nog met de gevolgen te maken hebben of krijgen. Mogelijk is de omzet gedaald, of verwacht er juist op een hogere omzet gerekend door de verwachting meer producten te verkopen of diensten te leveren. Al dit soort veranderingen hebben gevolgen voor het inkomen en de belasting die betaald moeten worden.
"In de voorlopige aanslag staat wat de Belastingdienst inschat dat uw onderneming komend jaar aan belasting gaat betalen. Dit is een schatting op basis van gegevens uit uw belastingaangifte of voorlopige aanslag van vorig jaar. Het is belangrijk de gegevens goed te controleren en indien nodig aan te passen” zegt Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter bij de Belastingdienst: Zo voorkomt u dat u na het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2021 veel bij of terug moet betalen. U kunt uw voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment wijzigen. Klopt de voorlopige aanslag, dan hoeft u niets te wijzigen.”
Heeft u geen voorlopige aanslag ontvangen maar wilt u daar wel gebruik van maken? Of wilt u een voorlopige aanslag wijzigen? U kunt u voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment aanvragen of wijzigen op mijn.belastingdienst.nl.