Oefeningen die men thuis kan doen
Oefeningen die men thuis kan doen Foto:

Positieve Lock-down

Het Zonnekind heeft in samenwerking met de vereniging van Zonzinkan (aikido en so-tai-ho en Japanse yoga) een hele mooie inspirerende video gemaakt.
Momenteel is er sprake van een lock-down. Wij mogen niets en wij kunnen niet doen wat wij anders altijd deden. Nu is de tijd en de kans om deze negatieve spiraal om te zetten in een positieve beweging. Hierdoor krijgen wij de kans om meer naar binnen te kijken.
Je kunt nu deze lock-down omzetten in een meditatie en in het doen van oefeningen om je eigen lichaam meer en beter te voelen, zodat je energie gaat stromen. Je bent dan beter in staat om meer rust in je hoofd en in je lichaam te ervaren.
Je kunt je angst tegemoet treden. En als je in staat bent om je volledig te ontspannen en meer je aandacht hebt bij het proces van gevoelens en gedachten en je emoties, dan merk je op eens dat er rust in je komt. Je laat je niet meer meeslepen met de waan van de dag.
Met duidelijke uitleg en inzicht, hoe je het anders kan doen. Deze oefeningen en meditatie kunnen deze periode om zetten in een positieve leerzame les voor jezelf en voor je gezin. Hierdoor wil het Zonnekind en Zonzinkan een bijdrage leveren om anderen te helpen. .Je kunt het ieder moment toepassen om even naar binnen te kijken. En je angst en andere emoties een plek te geven door alleen bewust aanwezig te zijn.
De link kunt u hier vinden. U kunt ons vinden op www.het-zonnekind.com en www.zonzinkan.nl

Met zonnige aandacht groet namens het bestuur en docenten van het Zonnekind en Zonzinkan

Pieter van Dongen


Veel uitleningen van bibliotheek

Tijdens de laatste persconferentie heeft premier Rutte de landelijke lockdown verlengd. Dat betekent helaas ook dat de vestigingen van de Bibliotheek AanZet tot en met 9 februari gesloten blijven. Gelukkig maken onze leden massaal gebruik van onze afhaalservice. In totaal zijn er tijdens de huidige lockdown al ruim 20.000 reserveringen afgehaald. Om die reden worden de afhaaltijden op een aantal vestigingen verruimd.
"Toen wij half december startten met de afhaalservice, was de opkomst direct groot'' aldus Deborah Vink, rayonmanager bij de Bibliotheek AanZet. ,,Ik denk dat het een mooie service is die wij onze leden kunnen bieden. We merken dat de korte contactmomenten met onze medewerkers tijdens het afhalen echt gewaardeerd worden. We krijgen veel positieve reacties'' vervolgt ze. Dat beaamt bibliotheekmedewerker Paula Stuy: "Mensen zien echt dat we er alles aan doen, dat wordt zo gewaardeerd.'' Ook Stuy is het opgevallen dat leden de afhaalservice goed weten te vinden: "We zien veel bekende gezichten. Het is ontzettend leuk dat je met iedereen die nu komt persoonlijk contact hebt.''
Reserveren en afhalen
Ook gebruikmaken van de afhaalservice? In de online catalogus op de website kan men de materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat ontvangt men een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht, maar is het mogelijk om boeken terug te brengen.
Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken zijn er speciale openingstijden ingevoerd. Vanwege het grote aantal reserveringen, zijn de afhaaltijden recent verruimd bij Bibliotheek Barendrecht Het Kruispunt en Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Daarnaast voegt Bibliotheek Groot-Ammers een afhaalmoment in de avond toe. De Bibliotheek Boven-Hardinxveld opent op dinsdag eerder dan voorheen. Bij de overige vestigingen zijn de afhaalmomenten onveranderd.
Op de vestigingspagina vind je actuele informatie over de afhaaltijden: www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.