Voorzitter Leen Schellevisch en Sergi Lopes bekrachtigen “coronaproof” de contractverlenging.
Voorzitter Leen Schellevisch en Sergi Lopes bekrachtigen “coronaproof” de contractverlenging. Foto:

Bolnes verlengt contract met trainer Sergi Lopes

Het bestuur van SV Bolnes en trainer Sergi Lopes zijn overeengekomen dat de ambitieuze trainer ook volgend seizoen de hoofdselectie zal trainen en begeleiden.
Het bestuur volgt hiermee het advies op van de Technische Commissie (TC). Deze TC is sinds kort gevormd en bestaat uit een grote groep oud eerste elftal spelers onder leiding van Koos van Weijen en Cor Bak. Allemaal mannen met een blauw wit Bolnes hart. Met elkaar hebben zij de handen ineen gestoken om er samen met het nieuwe ambitieuze bestuur voor te zorgen dat Bolnes volgend seizoen over een goede selectie beschikt die minimaal mee kan doen om een periodetitel. Hierover zijn ook goede gesprekken gevoerd met Sergi Lopes die deze uitdaging graag aangaat.
Daarbij is niet alleen gesproken over de kwaliteit van de spelersgroep, maar ook over goede randvoorwaarden om trainer en spelers optimaal te kunnen laten functioneren. Zo is Bolnes op zoek naar een assistent trainer om Sergi Lopes tijdens de trainingen en wedstrijden te assisteren. Voor Sergi was het ook belangrijk dat hij een goede groep mensen om zich heen krijgt waarmee hij regelmatig kan sparren over voetbaltechnische zaken. Met de komst van deze TC met heel veel voetbalkennis wordt ruimschoots aan deze wens voldaan.

Andrew Thomas ook komend seizoen trainer bij RVVH vrouwen

De vrouwen van Topklasser RVVH hebben de afgelopen seizoenen prima gepresteerd. Door corona heeft de Ridderkerkse selectie nog niet kunnen laten zien waartoe het in staat is. Andrew Thomas en zijn staf gaan daarom ook komend seizoen met de vrouwen aan de slag om te kunnen bewijzen dat de ingezette weg de goede is naar een vaste plek in de top 5 van Nederland.
Andrew Thomas kwam bij RVVH binnen met een missie. Het vrouwenvoetbal in de regio Rotterdam beter maken. Al in zijn eerste seizoen (2018/2019) pakte Thomas een vijfde plek op het hoogste amateurniveau. Een seizoen later stond RVVH op een hele nette vierde plaats toen in maart het seizoen werd afgebroken vanwege COVID-19. Reden genoeg voor Thomas om ook het seizoen 2021/2022 de vrouwen van RVVH te trainen en te coachen.
Thomas doet dat niet alleen. Al vanaf zijn periode bij SVS uit Capelle aan den IJssel heeft hij Krimpenaar Jacco Been aan zijn zijde als assistent. Been, zelf hoofdtrainer geweest bij Sparta vrouwen, is de perfecte assistent. Met zijn analytische vermogen een ware toevoeging aan de staf van RVVH. Naast Been is afgelopen seizoen ook Anderson Thomas, broer van, aangesloten bij de technische staf als conditie- en hersteltrainer. Jackson Rodriques zal ook aanblijven als keeperstrainer.


Andrew Thomas blijft bij vrouwen van RVVH (foto Fu-sang Pott)