INGEZONDEN

Nieuwjaarsbijeenkomst van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde
Traditiegetrouw heeft de Natuurvereniging Eiland van IJsselmonde voor alle leden in januari de nieuwjaarsborrel met natuurquiz op de agenda staan. Dat kon dit jaar helaas niet doorgaan.
Daarom heeft de winnaar van de natuurquiz 2020, tevens oud-voorzitter Sander Elzerman, dit jaar de quiz via ZOOM georganiseerd. De leden konden zich vooraf aanmelden via de website van de vereniging. En zo zaten 23 leden in de aanslag voor de PC of laptop thuis. Na wat opstartprobleempjes, niet iedereen was bekend met het “zoomen”, werd de quiz gespeeld.
Quizmaster Sander presenteerde 34 natuurvragen, het merendeel meerkeuze vragen en een aantal waar men ja of nee op kon antwoorden. Naast het goede antwoord werd ook gekeken naar de snelheid van antwoorden. Per vraag had je maar 20 seconden, dus veel tijd om na te denken zat er niet in. Het leuke van zo’n digitale aanpak is, dat je gelijk ziet hoe je ervoor staat en hoe de anderen het doen. Zeker naar het einde toe leek er een gedoodverfde winnaar te zijn die op het laatste moment werd ingehaald. Rond tien uur was de winnaar bekend. Naast de eeuwige roem krijgt hij een cadeaubon als aandenken én hij mag de natuurquiz 2022 gaan verzorgen.
Tot slot via het beeldscherm nog even met elkaar het glas heffen. Het was een hele andere manier van samenkomen, maar helaas begin je er al wat aan te wennen. Toch hopen wij dat onze nieuwjaarsreceptie volgend jaar weer traditioneel met een hapje en een drankje met elkaar gevierd kan worden.

Lucette Langbroek


Shawltjes terug
Graag wil ik een van de moeders bedanken van Collin en Thijs. Zij heeft een glimlach op mijn gezicht getoverd en diverse hebben er smakelijk om gelachen.
Het geval was, dat de kerst-shawltjes van de hazen op onze poort op de Rijksstraatweg tijdelijk 'zoek' waren. Vol verbazing zag ik ze drie weken later in mijn brievenbus liggen met een ansichtkaart erbij met excuses. Een kwajongens streek.
We hebben genoten van het verhaal en de buurvrouw hoeft nu geen nieuwe meer te breien.

Monique Verwaaijen