De vlag op de nieuwbouw bij verpleeghuis Salem
De vlag op de nieuwbouw bij verpleeghuis Salem Foto:

Hoogtepunt voor vernieuwend Salem

Op donderdag 4 februari is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw bij verpleeghuis Salem in Ridderkerk. Boven de vier bouwlagen van het toekomstige gebouw voor somatiek op de hoek van de Vlietlaan/Rotterdamseweg kon de vlag in top worden gehesen.
Het traditionele pannenbier voor de bouwvakkers bleef achterwege. In plaats hiervan kwam een snackwagen voorrijden, waarmee de hele bouwploeg werd getrakteerd op patat en een snack. Ook het personeel van Salem mocht langskomen voor een frietje. Alle bewoners van het verpleeghuis werden verrast met een stukje taart. De directie van Salem wilde zo iedereen laten delen in het bereiken van het hoogtepunt van de eerste bouwfase. Als alles volgens de planning blijft verlopen kan het nieuwe gebouw aan de voorzijde van Salem eind juli worden opgeleverd. Onopvallender verloopt de bouw van een uitbreiding aan de achterzijde. Deze aanbouw van aanbouw wordt mogelijk al in juni opgeleverd. De eerste bewoners zullen dan al naar de nieuwbouw kunnen verhuizen.
Het is de bedoeling dat er na de bouwvakvakantie begonnen kan worden met de sloop van de vleugel naast het nieuwe somatische gebouw. Er voor in de plaats komt nieuwbouw met eveneens vier bouwlagen. Volgend jaar januari hoopt men te beginnen met de renovatie van twee oude vleugels tegenover de nieuwbouw aan de achterzijde. Een jaar later zal dat ook met de bestaande vleugels aan de andere zijde gebeuren. De nieuwbouw en het renovatiewerk zullen in de zomer 2023 zijn afgerond. Alle bewoners van Salem zullen dan beschikken over een eigen appartement met eigen sanitair. Nu is er nog sprake van tweepersoonskamers en gedeelde douches.