Vragen over sportpark van Bolnes

De fractie van de PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over Sportpark Bolnes. De partij wil van het college weten wat de toekomstplannen zijn.
“Volgens een raadsinformatiebrief van 21 december 2018 had deze gebiedsvisie eind 2019 gereed moeten zijn. Sindsdien hebben wij regelmatig naar de stand van zaken gevraagd, maar de planning is steeds verder opgeschoven en bijna anderhalf jaar later ligt er nog altijd geen visie” zegt PvdA-fractievoorzitter Jeroen Rijsdijk. Hij wijst erop dat er al eerder al wel plannen zijn gemaakt door de gebruikers van het sportpark (SV Bolnes, tennisvereniging RLTC en hondenvereniging V.D.H.), maar dit nog geen vervolg heeft gekregen. "De laatste weken ontvangen wij regelmatig berichten van wijkbewoners die zich afvragen wanneer de gemeente met plannen komt voor het sportpark. Zij beginnen zich zorgen te maken, omdat het zo lang duurt voordat er een gebiedsvisie is en het college ook plannen heeft voor (gedeeltelijke) woningbouw op deze locatie” stelt Rijsdijk.
Met de ingediende vragen vraagt de PvdA waarom de plannen zoveel vertraging hebben opgelopen. Ook wil de fractie weten hoe het college te toekomst van het sportpark in Bolnes ziet. “Kan gegarandeerd worden dat het sportpark blijft bestaan of wordt de mogelijkheid opengehouden dat het sportpark een volledig andere bestemming krijgt?” aldus Rijsdijk.

Cricketvereniging
De vragen zijn mede ingegeven door de plannen van een cricketvereniging, die samen wil gaan met SV Bolnes. Jeroen Rijsdijk ziet dat als een positieve ontwikkeling: "Ridderkerk heeft nog geen cricketvereniging en de combinatie van voetbal en cricket kom je ook in andere gemeenten tegen. Dit zou het ledenaantal van SV Bolnes een flinke boost geven. Het college heeft het verzoek van de cricketvereniging om zich op het Sportpark Bolnes te vestigen echter afgewezen met als reden dat de toekomst van het sportpark ongewis is in verband met een herontwikkelingsplan.”
De PvdA-fractievoorzitter vraagt daarom nu om duidelijkheid over de toekomst van het sportpark.