Kevin Birahij begint als jeugdvoorzitter met veel ambities (foto Roelie 't Jong)
Kevin Birahij begint als jeugdvoorzitter met veel ambities (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Kevin Birahij nieuwe jeugdvoorzitter

Nadat Danny Wijnstekers te kennen had gegeven dat hij vanwege veranderingen op het werk en een nieuw te volgen cursus moest stoppen als jeugdvoorzitter van vv Slikkerveer, kwam het bestuur al snel uit bij Kevin Birahij. Een man van de club, die al weer elf jaar betrokken is bij het eerste elftal en inmiddels ook al weer twee jaar jeugdtrainer bij de jongste jeugd van Slikkerveer.
"Ik vind dat we als Slikkerveer al heel veel dingen goed doen, maar met name op organisatorisch en communicatief gebied kunnen we zeker verbeteren. Met de jeugdafdeling willen we over de hele linie de kwaliteit verbeteren, zodat we structureel 2 a 3 spelers met potentie bij de selectie van ons eerste elftal kunnen afleveren'' stelt de nieuwe jeugdvoorzitter, die ambitieus is: "Ik wil met Slikkerveer de beste jeugdopleiding van Ridderkerk en de regio worden. We willen met ons eerste elftal minimaal in de tweede klasse spelen en met eigen jeugd dat niveau gaan halen. Om dat te realiseren zijn we bezig met een nieuw beleidsplan voor de komende vijf jaar. Samen met de jeugdcommissie en het bestuur gaan we uitwerken hoe we gaan bereiken, dat de jeugd voor Slikkerveer kiest''.
Zelf startte Kevin Birahij met voetballen op zijn zesde en is dit seizoen al weer aan zijn elfde seizoen bezig bij de roodzwarte hoofdmacht. De eerste vijf jaar als speler en inmiddels al weer zes jaar als assistent-trainer. Komend seizoen zal Kevin zich volledig op de jeugd gaan focussen: "Ik zie Slikkerveer als een echte vereniging en niet als een club. Een vereniging met heel veel betrokken mensen. Een warme vereniging, waarin plek is voor iedereen.”