Sieme Zijm wordt de nieuwe trainer van Rijsoord
Sieme Zijm wordt de nieuwe trainer van Rijsoord Foto:

VV Rijsoord legt Sieme Zijm vast als trainer

Het bestuur van vv Rijsoord is er, in nauwe samenwerking met de technische commissie, in geslaagd om voor het komende seizoen Sieme Zijm als trainer aan te trekken. Sieme Zijm (43) volgt dan Brasco Tuvaljevic op die eerder te kennen gaf op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.
Sieme Zijm heeft als ex-betaald voetballer een aardige staat van dienst opgebouwd en heeft ook al een aantal jaren ervaring opgedaan als trainer bij de amateurs van o.a. ’s-Gravenzande, Westlandia (za) en dit seizoen bij zondag eerste klasser Den Hoorn. Bovendien is hij al een aantal jaar (jeugd) trainer bij AZ in Alkmaar.

Profcarrière
Als profvoetballer stond Zijm 321 wedstrijden binnen de lijnen. Na in zijn jeugd te hebben gespeeld Texelse Boys en HRC (Den Helder) begon zijn profcarrière bij AZ. De eerste drie jaar kwam hij weinig aan spelen toe en werd hij verhuurd aan FC Zwolle dat toen speelde in de eerste divisie. Na twee jaar maakte Sieme de overstap naar Sparta. Hij speelde vier jaar in de eredivisie met de Rotterdamse club. Daarna volgde drie jaar bij Go Ahead Eagles en twee jaar bij Excelsior, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie. Zijn laatste profwedstrijden speelde hij voor FC Dordrecht en FC Emmen.