Steffie Wolf won met een gruwelijk grappig griezelverhaal
Steffie Wolf won met een gruwelijk grappig griezelverhaal Foto:

De Botter levert de voorleeskampioen

Elk jaar organiseert de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken de Nationale Voorleeswedstrijd. Elk jaar nemen duizenden leerlingen uit groep 7 en 8 het voorlezend tegen elkaar op.
De organisatoren van deze wedstrijd moesten natuurlijk rekening houden met de coronamaatregelen. Nu de bibliotheken gesloten zijn en de scholen lang dicht zijn geweest moesten de leerlingen een filmpje insturen van hun voorleessessie.
Vorige week werd bekend gemaakt dat Steffie Wolf uit groep 8 van OBS de Botter de lokale voorronde gewonnen heeft. Zij mag zich nu voorleeskampioen van Ridderkerk noemen. In haar filmpje las zij een fragment voor uit het boek: ”Gruwelijk grappige griezelverhalen” van Tosca Menten.

Veel inlevingsvermogen
In het juryrapport schreef de jury dat ze met veel plezier naar het voorleesfilmpje hadden gekeken. Steffie had het boek goed ingeleid en met veel inlevingsvermogen voorgelezen. Haar prijs werd opgestuurd naar school en bestond uit een boekenbon, een oorkonde en het boek:” De eindeling opgejaagd” van Katherine Applegate.

Steffie mag het in de volgende ronde gaan opnemen tegen de andere winnaars uit de provincie Zuid-Holland. Zij moet dan wederom een filmpje insturen, ditmaal van een ander voorlees fragment. Bij De Botter is iedereen natuurlijk supertrots op de leeskampioen en haar supporters wensen haar heel veel succes bij de volgende ronde! De provinciale winnaar gaat door naar finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 26 mei.