Op afspraak in Snuffelpand

De vrijwilligers van het Snuffelpand aan het Dillenburgplein in Slikkerveer hebben besloten om weer elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open te gaan voor verkoop. Ze volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, dus dat betekent winkelen op afspraak. Men kan telefonisch een afspraak maken via 06 5799 1077, maar dat moet wel minimaal vier uur van tevoren. Er mag maar een beperkt aantal klanten per keer binnen zijn i.v.m. de 1,5 meter afstand. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Men wordt verzocht om zoveel mogelijk alleen te komen; maximaal 20 minuten in de winkel te blijven en de aangegeven looproute te volgen.
Bij de Meubelshowroom aan de P.C. Hoofstraat (tegenover de Dierenkliniek) is men alle woensdagen en de eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 15.00 uur welkom. Ook hier geldt dat er eerst een afspraak moet worden gemaakt via 06 5799 1077.
Tijdens de openingsuren kunnen op beide locaties herbruikbare spullen worden ingeleverd.

Overleden na bedrijfsongeval

Een 60-jarige man uit Ridderkerk is overleden na een arbeidsongeval in Hank. Hij raakte maandagmiddag door nog onbekende oorzaak onder een stalen constructie bij het bruggenbedrijf, waar hij werkzaam was. Hij werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.


LEZERS SCHRIJVEN

Inspraak?
Volgens de gemeente hebben de bewoners inspraak over het plaatsen van de ondergrondse containers PMD-Restafval en karton. Enkele bewoners van de Vijverhof hebben begin januari een gesprek gehad met twee vertegenwoordigers van de gemeente. Wij hebben diverse mogelijk heden aangedragen voor het plaatsen daarvan en waar we zouden er nog van horen. Op 28 januari stonden er strepen op de stoep waar ze geplaatst zouden worden. Daarover zijn wij niet geïnformeerd. Op 15 februari zijn de containers geplaatst.
We hebben weer contact opgenomen met gemeente en op 18 februari weer een gesprek gehad met een van de gemeente en zij was verbaasd dat de containers al geplaatst waren.
Dus wat is de inspraak waard van de bewoners? Volgens mij niets. Wij wilden één parkeer plaats gebruiken maar dat kon niet. Nu hebben ze bij de geplaatste containers toch een parkeer plaats gebruikt. Dat vinden wij toch raar.

Leo Plaisier