Janis van der Linden scheurt een complimentje af
Janis van der Linden scheurt een complimentje af Foto:

Op weg naar 100.000 complimenten

Op een verrassende manier een complimentje uitdelen aan een collega, buurman of iemand anders die dat verdient, kan dankzij een actie van Djen Design. De Rijsoordse Janis van der Linden bedacht met haar team complimentenkaarten, die moeten resulteren aan het geven van in totaal 100.000 complimenten.
"We zijn al goed op weg. Binnen een week hebben we al meer dan drieduizend kaarten uit kunnen geven. Elke kaart is goed voor tien complimenten, dus we zijn al voorbij de 30.000!' zegt de initiatiefneemster. Het idee ontstond na een berichtje op Facebook over het belang van een complimentje op z'n tijd. Janis had er een illustratie met een inspirerende Engelse tekst bij gemaakt. "Een van de reacties was dat die boodschap niet zou misstaan op een Hollandse kaart. Het voordeel van een eigen ontwerpbureau is dat we zo'n kaart eenvoudig kunnen maken. Toen zijn we gaan brainstormen. Binnen een paar uur hadden we een website om die kaarten ook te kunnen verspreiden” vertelt Janis. De complimentenkaarten kunnen door iedereen worden aangevraagd. Ze worden door Djen Design gratis ter beschikking gesteld. Ook kan men de ontwerpen downloaden om er zelf creatief mee aan de slag te gaan. "Geld verdienen we hier niet mee, maar elke hobby kost geld. En een blije actie opzetten is mijn hobby. We krijgen er hele leuke reacties op terug” aldus Janis.
Van de complimentenkaarten zijn inmiddels vier varianten gemaakt. Er zijn nu ook speciale versies voor vrouwen en voor kinderen. De ‘kidskaarten' vinden hun weg inmiddels naar veel scholen en BSO's. Voor meer informatie en gratis bestellen: www.pakeen
compliment.nl.