VvE’s maken werk van verduurzaming

Breng energie in het verduurzamen van uw appartementencomplex. Maar liefst meer dan 40 VvE’s hebben hiervoor onlangs een cursus van drie avonden gevolgd. Het initiatief komt van VvE’s met Energie; een collectief dat VvE’s vakkundig koerst langs regels en valkuilen. Handig voor als je in je meerjaren onderhoudsplan (MJOP) ook de verduurzaming tot thema maakt.

Hoe groot is ieders aandeel
Hou de splitsingsakte maar bij de hand. Want hierin wordt duidelijk welk aandeel elke eigenaar precies heeft en dus hoe groot ieders bijdrage is aan de verduurzaming. Een andere gouden tip van de cursusleiders Mimi Slauerhoff en Corine Erades is, om een commissie Duurzaam in het leven te roepen. Bestaande uit minimaal twee personen die zich op dit onderwerp toeleggen.

Elke VvE is anders
Er komt namelijk aardig wat kijken bij het verduurzamen - en dit is eigenlijk voornamelijk het isoleren - van appartementencomplexen. Het bouwjaar is daarbij bepalend en dit geldt ook de financiële uitgangssituatie van de VvE - is die gezond of niet? Een ander aspect dat uitgebreid aan de orde kwam, is het meenemen van alle VvE-leden in het verhaal van nut en noodzaak van verduurzaming. Want de kosten hiervoor komen bovenop het regulier onderhoud. Maar een groot deel van de kosten wordt ook weer terugverdiend door een lagere energierekening en het opwekken van energie door zonnepanelen op het dak.

Geef u op
Laat het ons weten of u ook deze cursus als VvE-bestuur ook wilt volgen. Bij voldoende animo wordt de cursus nogmaals gegeven.
Geef u op via: energie
transitie@ridderkerk.nl.


Amnesty collectanten gaan digitaal

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt van 14 tot 20 maart voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online.
In 2020 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren en haalden toen ruim € 900.000 op voor het werk van Amnesty. Dit jaar hebben veel collectanten een digitale collectebus aangemaakt. De organisatie hoopt dat mensen ook royaal giften zullen doen in de digitale collectebus die haar collectanten zullen aanbieden.

Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.
Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen kan ook een online collectebus aanmaken via amnesty.digicollect.nl. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.


Het genot van een echte ZitWel stoel

BARENDRECHT - In de nieuwe ZitWel showroom op de Woonboulevard in Barendrecht hangt een fijne sfeer. dat komt vooral door al die mooie relaxstoelen. Wat een keuzemogelijkheden! Dit moet wel de grootste zitzaak van de Randstad zijn. Overzichtelijk staan stoelen in verschillende maten opgesteld. Mooie banken en stoelen voor vriendelijke prijzen. Wat ook opvalt is de grote collectie van het bekende merk Stressless. Het ongeëvenaarde Noorse zitcomfort van deze stoelen is bij ZitWel te testen en aan te schaffen.
Zitten doen Nederlanders gemiddeld ruim acht uur per dag daarom is een goede stoel, die zit als gegoten, geen overbodige luxe. Bij ZitWel hebben ze er verstand van en je krijgt van de vriendelijke mensen die daar werken deskundig advies. Wil je ook het genot van een echte ZitWel stoel thuis? Maak dan gewoon even een afspraak het telefoonnummer is 010-456 72 80 en als je zelf niet kan komen kunnen zij je ophalen en ook weer thuisbrengen. Kijk alvast maar eens op
zitwel.nl