Afbeelding
Foto: Jos Wesdijk

Hulde aan de thuiszorg

U hebt misschien wel meegekregen dat mijn man is overleden.

De laatste drie weken van zijn leven was hij gelukkig thuis. Dat kon alleen maar omdat hij thuis verpleegd en verzorgd kon worden. Dat werd allemaal keurig geregeld door de mensen van Aafje Zorghotel.

Voor ons een heel nieuwe wereld, de wereld van de zorg. Die wereld kenden we eigenlijk alleen uit de media. Heel vaak met een negatieve ondertoon. Wij hielden ook ons hart vast.

Rob was heel erg ziek, had heel veel pijn en had dus heel veel deskundige zorg nodig. Nou, die kregen we ook. Van een kleine thuiszorgorganisatie uit Rotterdam. Ik had er nog nooit van gehoord. Wat hebben wij grote bewondering gekregen voor deze vrouwen!

Ze hebben alles op alles gezet om het hem die laatste tijd van zijn leven zo aangenaam mogelijk te maken. Met heel veel geduld, heel veel liefde, en heel veel deskundigheid. Ronduit geweldig! Met groot respect noem ik hun namen:

CHAVEL (de chef ), HATICE , GÜLSEN (zeg maar Roosje, want dat betekent het), ROSA, SHARIVA, SHANIVA (zeg maar Sjaan).

Stuk voor stuk kanjers! Ze zorgden uit alle macht voor Rob, maar ook mij hebben ze geweldig gesteund, zodat ik overeind bleef in deze hartverscheurend moeilijke tijd. Ik kan hen niet genoeg danken daarvoor.

Heel belangrijk was ook dat Chavel voor ons letterlijk dag en nacht bereikbaar was. Samen met onze huisarts, waarmee ze steeds in contact was. Wat waren wij ook blij met onze huisarts. In nood leer je je vrienden kennen, maar ook je huisarts. Die was er echt voor ons, en hij bracht veel rust en vertrouwen.

Nog steeds zijn wij diep onder de indruk van wat deze geweldige vrouwen voor mijn Rob hebben gedaan. Deze column is een monument voor Chavel en haar team, en daarmee voor al die kanjers die in de zorg die ze bij de mensen thuis moeten leveren tot het uiterste gaan voor hun cliënten!

HULDE AAN DE THUISZORG!!!

Anny Attema, burgemeester