'Essenlaantje aan laten sluiten op het bestaande fietspad'

(vervolg van voorpagina) De bewonerswerkgroep van de Tarbot had ook een veldindeling bedacht die dit mogelijk maakt. Het college heeft echter voor een andere variant gekozen. Daarmee is meer bewogen in de richting van de bewonersgroep 3VO Biotoop. Maar ook deze bewoners geven liever niet het “pittoreske Essenlaantje” op.
“Wij vinden het teveel gevraagd om de recreatieve waarde van het Oosterpark zo sterk aan te tasten. Wij vragen daarom om nog eens goed naar ons voorstel te kijken en te beoordelen of dit echt niet uitvoerbaar is, misschien met wat “water in de wijn” door de Rowdies” aldus 3VO bij de indiening van hun alternatief.
Het college koos ook hier niet voor. Wel is toegezegd dat bekeken zal worden of een extra pad langs het nieuwe honkbalveld mogelijk is. Het college wil dit bij de herinrichtingsplannen van het hele park betrekken. Zekerheid dat het er ook van zal komen is hiermee nog niet.
Voor 3VO is duidelijk welke kant het op moet: “Het essenlaantje omvormen tot een gecombineerd fiets/wandelpad en doortrekken langs het honkbalveld en aan de westkant van het honkbalveld aan laten sluiten op het bestaande fietspad.”