Er zijn nu meerdere routes die naar de onderdoorgang van de rijksweg leiden
Er zijn nu meerdere routes die naar de onderdoorgang van de rijksweg leiden Foto:

Geen ruimte voor nieuwe fietspaden

Met de herinrichting van het Oosterpark dreigen de kortste fietsroutes tussen Drievliet en Rijsoord weg te vallen. Dat bleek maandagavond uit de (online) presentatie van de plannen voor het Oosterpark.
Bekend was al dat het zogenoemde essenlaantje zou verdwijnen door de verlegging van de velden van de Ridderkerk Rowdies. Er komt wel een graspad langs het nieuwe honkbalveld, maar er komt in deze hoek van het park geen nieuw fietspad. Er wordt geen ruimte voor gezien naast de wandelpaden en een nieuw ruiterpad. De plaatsing van geluidsschermen zal ten koste gaan van het fietspad dat parallel langs de rijksweg loopt. Er wordt in dit smalle gedeelte van het park geen ruimte gezien voor verlegging van het fietsasfalt. Het omvormen van het bestaande wandelpad tot een gecombineerd wandel- en fietspad is volgens de plannenmakers niet wenselijk vanwege de conflictsituaties die dit oproept. Om dezelfde reden is niet gekozen voor een fietsstrook door loslaatgebied voor honden.
Voor de fietsers zal dit betekenen dat de onderdoorgang van de rijksweg niet meer bereikbaar zal zijn via het essenlaantje en evenmin via de fietspaden langs de kinderboerderij. Wat overblijft is het fietspad langs het bedrijfsterrein aan de Oosterparkweg, waarvan de route loopt langs reeds geplaatste geluidschermen. Op de nieuwe kaart van het Oosterpark is dit de enige fietsaansluiting op de onderdoorgang van de rijksweg.
Het zijn plannen die rauw op het dak vallen van fietsers die veel gebruikmaken van de routes die het Oosterpark nu biedt. De Fietsersbond heeft zich al deze plannen uitgesproken.