Het gaat gewoon niet meer...

Hoe graag ik ook wil, het lukt me niet meer. Deze keer niet. Afgelopen weken heb ik mij na het lezen van ingezonden brieven over de nieuwe honkbalvelden kunnen weerhouden van het schrijven van een reactie, maar het houdt een keer op.
De Combinatie van 1 April jl. weer een ingezonden brief waarin een negatief beeld wordt geschetst van mijn club. Na een korte aanloop over bedenkingen aangaande de herinrichtingsplannen van het park neemt het verhaal een wending die mijn Rowdies-hart gewoon niet trekt. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening, zeker. Maar daarvoor is het, naar míjn mening, nog niet nodig om op basis van halve informatie en onwaarheden een van hooghartigheid en valse arrogantie doordrenkt stukje in de lokale krant te plaatsen. En met welke intentie?
Opstand creëren in de wijk/gemeente tegen een sportaccommodatie/amateurvereniging welke daar sinds begin jaren '80 al deel uitmaakt van het (sport)park? Lijkt mij raar. Of even lekker afgeven op een bepaalde sport, omdat het misschien niet 'jouw' sport is? Of wellicht stiekem toch alsnog betrokken willen worden bij de verdere planvorming voor de herinrichting van het park omdat jouw ideeën wel hout snijden? Er zijn al diverse inspraakmomenten geweest.

De besluitvorming met betrekking tot de locatie van de velden is nu eenmaal een feit. In dit lange proces zijn door de gemeente de nodige onderzoeken gedaan en zijn belanghebbende partijen betrokken. En natuurlijk, niet alle wensen van al deze partijen zijn ingewilligd. Dat is ook niet mogelijk wanneer er tegenstrijdige wensen zijn, maar het plan nieuw-zuid omvat, zo vind ik, wel een heel groot deel van alle uitgesproken wensen. En nee, niet alle wensen van de Rowdies zijn in het plan nieuw-zuid inbegrepen.
Daarbij komt dat de Rowdies nooit een aanbod qua locatie van de nieuwe velden naast zich neer heeft gelegd zoals wel wordt geschetst. Natuurlijk is er door de club een voorkeur uitgesproken voor het Oosterpark. Dit is sinds jaar en dag ons thuishonk, hier liggen onze wortels, dat is dan ook logisch. Het zal dan óók geen verrassing zijn dat de club en al zijn leden méér dan blij zijn met het door de Raad genomen besluit.
Dat er tegenstand is ten opzichte van besluitvorming, daar kijkt niemand van op. Dat is nu eenmaal een onderdeel van onze samenleving, dat mag ook. Maar kunnen we nu dan alsjeblieft wel afspreken dat wanneer iemand bedenkingen heeft aangaande de planvorming voor wat betreft de globale herinrichting van ons Oosterpark, de indeling en routes van de wandel- en fietspaden, de keuze van beplanting en alles wat er verder nog bij komt kijken, dit direct uit naar de desbetreffende partij zodat zijn of haar frustraties niet over de rug van mijn gezellige familie-vereniging worden geuit? Lijkt mij een stuk eerlijker.

Marco Klop


Niks mis met Oosterpark
Het zal wel aan mij liggen, maar wat is er (inderdaad) mis met het huidige Oosterpark, en met de Oudelandse weg. Geef het park het nodige onderhoud, en laat het daarbij.
Geef liever uw hardwerkende inwoners, de mensen die uw salaris betalen, iets waar ze wel blij van worden. bijv. belastingverlaging.

Jorrit Huizer


Getuigen gezocht
Getuigen gezocht, die de aanrijding hebben gezien op 14-02-2021 zondag rond het middaguur, aan de prunuslaan te Ridderkerk tussen Grijze Volkswagen Bora, en een witte Fiat.
Er liepen twee mensen met een hond, en de auto die achter mij stond is ook nog even uitgestapt om te kijken.
Misschien zijn er meerdere mensen geweest die dit voorval ook hebben gezien.
Graag contact opnemen met mij aub

telnr. 0623197600.