Afbeelding
Foto:

Vijftigste boek van Mijnders

“Vechten of Vluchten” is het vijftigste kinderboek van Hans Mijnders. De directeur en docent van de Rehobothschool debuteerde in 1999 met “Schuld”. Eerder schreef hij recensies over kinder- en jeugdboeken voor het Reformatorisch Dagblad.
Bijna elk jaar komt Mijnders tot twee of drie boeken, die beurtelings verschijnen bij de uitgeverijen Den Hartog en Callenbach (Columbus). Ook schreef hij drie kerstverhalen die zijn opgenomen in kerstbundels van beide uitgeverijen. Met zes van zijn boeken won de Ridderkerker de “EigenWijsPrijs”, de prijs van de Christelijke Kinderjury.




Plantjes cadeau van Vlietplein

Tijdens het paasweekend zijn de bloemetjes buiten gezet voor de klanten die een bezoek brachten aan Winkelcentrum Vlietplein. Duizend klanten die hun boodschappen kwamen doen hebben een leuk plantje ontvangen. Daarnaast zijn de bewoners die aan het Vlietplein wonen verwend met een leuk doosje met paaseitjes dat de paashaas in de brievenbus bezorgd heeft. Dit allemaal om iedereen een hart onder de riem te steken in deze lastige tijd.


Paasgroet van wijkideeteam

Het wijkideeteam van Drievliet/’t Zand heeft de afgelopen dagen vele wijkbewoners verrast met een paasattentie. In deze tijd van corona kan het wijkteam geen activiteiten organiseren. Er is al maanden geen inloopmiddag meer voor wie even gezellig een bakkie wil doen. Nu viel er als verrassing een paasattentie in de brievenbus bij veel buurtgenoten: “Zo blijven we toch in contact met elkaar, weten elkaar ook te vinden.”
Niet alle wijkbewoners kon men voorzien van zo’n paasattentie. De andere wijkbewoners werden echter niet vergeten. Donderdag vielen bij zo’n 6000 bewoners in Drievliet en in het Zand een prachtige lente / paasgroet in de bus met de Combinatie.