Een van de schetsplannen voor de ontwikkeling van 'De Landerij van Rijsoord'
Een van de schetsplannen voor de ontwikkeling van 'De Landerij van Rijsoord' Foto:

Negen ha beschikbaar voor woningen

In 2017 stemde het college al in met het principeplan voor de Geerpolder. Toen was er nog sprake van de bouw van 30 huizen. De projectontwikkelaar stelde bij dit basisplan al dat dit er meer woningen uit konden komen als er overeenstemming zou komen voor de sanering van meer kassen. Met de ontwikkeling van “De Landerij van Rijsoord” zal er nu negen hectare beschikbaar komen voor woningbouw. De bouwplannen voor dit gebied in de Geerpolder voorzien in energieneutrale woningen die voorzien zullen worden van warmtepompen. De verkoop start half mei. AKM Projectontwikkeling heeft voor dit project twee makelaarskantoren in de arm genomen: Intrahuis en Delta Makelaars.
Over de prijzen van de woningen is nog niets bekendgemaakt. Wel kunnen belangstellenden zich al voorinschrijven via: www.landerij-vanrijsoord.nl.


Acht woningen op plek van voormalige manege

Op de plek van de voormalige manege aan de Pruimendijk mogen acht woningen worden gebouwd: drie vrijstaande dijkwoningen en acht zogenoemde schuurwoningen in de oeverzone. Een belangrijk onderdeel van dit plan is het voor iedereen bereikbaar maken van de oever van de Waal op deze locatie. Bij het water wordt grond als recreatiegebied ingericht.