D.m.v. de coöperatieve werkvorm Mix and Switch leren de kinderen spelenderwijs de Engelse taal
D.m.v. de coöperatieve werkvorm Mix and Switch leren de kinderen spelenderwijs de Engelse taal Foto:

De Noord naar zee met Engelse dag

Ook dit jaar is er op OBS De Noord in Ridderkerk-Oost een Engelse dag georganiseerd. Op 9 april jl. stond alles in het teken van het schoolbrede thema “Diep in de zee”. In iedere groep is dit thema afgesloten met verschillende Engelse activiteiten.
Bij de kleuters kwam in de ochtend de “Rainbowfish” het lokaal binnengezwommen. Hij miste alleen al zijn glinsterende schubben. Op het schoolplein moesten de kinderen allerlei Engelse opdrachten doen om alle schubben terug te vinden.
De groepen 3 en 3/4 sloten het thema piraten af op de Engelse dag. Zij hebben verschillende Engelse opdrachten moeten doen tijdens hun zoektocht naar de schat.
De groepen 4 en 5 hebben de Engelse namen van verschillende waterdieren geleerd en hier informatie over opgezocht en gepresenteerd aan elkaar. In de bovenbouw hebben alle kinderen naast het werken binnen het thema “Diep in de zee” een presentatie in het Engels gegeven over zichzelf of een zelfgekozen onderwerp.
Natuurlijk zijn er door de hele school in alle groepen veel Engelse liedjes gezongen, boekjes gelezen en hebben de kinderen verschillende Engelse spelletjes gedaan. It was fun!!!