Dirk zat fout met avondopstelling

Dirk van der Broek in Bolnes is door de gemeente op de vingers getikt voor de openstelling van de supermarkt op de avond van Goede Vrijdag. Dit is in strijd met de in Ridderkerk geldende winkeltijden.
SGP-fractievoorzitter Daan Kardol stelde vorige week in de raadsvergadering vragen over de avondverkoop op Goede Vrijdag. “Blijkbaar heeft deze supermarkt lak aan ons aanwijzingsbesluit” aldus Kardol, die van het college wilde horen waarom er niet handhavend is opgetreden. In zijn reactie stelt wethouder Henk van Os nadrukkelijk dat er voor deze avondopstelling geen vrijstelling was verleend. “Ik kreeg op deze avond een mailtje over van een bewoner van Bolnes en ik was er even verbaasd over.”
Volgens de wethouder heeft de bedrijfsleider na de paasdagen een bezoek gehad van mensen van handhaving en toezicht, die op de overtreding hebben gewezen. Om herhaling te voorkomen zal er de komende periode op feestdagen extra worden gecontroleerd op overtreding van toegestane winkeluren.


Zwerfvuil te lijf in Bolnes

Op zaterdag 1 mei is de maandelijkse milieuactie in Bolnes. Men gaat deze ochtend weer met veel vrijwilligers de wijk in voor het opruimen van zwerfvuil. De vuilniszakken worden gevuld tussen 9.00 en 12.00 uur. Wie ook een straat of buurtje voor zijn/haar rekening wil nemen kan zich deze ochtend melden bij het ‘Bolwerk van Buurtpreventie Bolnes aan de De la Reijstraat. Alle materialen liggen hier klaar voor het schoonmaken van de wijk. Iedereen die meedoet wordt na afloop beloond met een hapje en een drankje.