Op de foto met wilde dieren
Op de foto met wilde dieren Foto:

Positief na puzzeltocht

Vanwege alle beperkingen was voor het WijkideeteamSlikkerveer de enige oplossing een leuke, afwisselende QR-code verrassingspuzzeltocht te organiseren tijdens Koningsdag. Hierbij vertrokken de vriendenteams of families in tijdslots van QR code naar QR code. Bij vertrek vanaf het Dillenburgplein ontvingen alle kinderen een oranje ballon aan hun arm vastgeknoopt, wat de deelnemers heel herkenbaar maakten.
Opdrachten onderweg waren onder meer het oplossen van een rebus en het raden van het aantal oranje items in een box. En route waren er ook verrassingen met straattheater van de groep Relacts, jongleur Erik Borgmans en bewegingsoefeningen met Liesbeth van der Leeden. Bij de korte voorstelling over een kipstonden de kinderen en (groot)ouders al mee te kakelen.
Als herinneringen mee naar huis gingen een bellenblaas voor alle kinderen en foto's, die bij de derde stop waren gemaakt met drie ‘wilde dieren'. Ook kreeg iedereen een goody bag en mocht men na afloop een gouden munt uit de schatkist van Kapitein Shaffy pakken.
Met de laatste vraag mochten de deelnemers een cijfer geven aan deze puzzeltocht. Het regende achten, negens en tienen. Een van de reacties: "Dikke complimenten voor alles vandaag. Allemaal lieve mensen ontmoet en de hele tocht in 3 uur uitgelopen. Super geregeld, netjes, coronaproof, afwisselend, grappig, lekker... helemaal top. Dit zullen we niet snel vergeten."