Politie zoekt getuigen van overval

Dinsdagmiddag is een overval gepleegd op de vestiging van Lucardi in Ridderkerk. De overvaller stapte rond 17.15 uur de juwelierswinkel in de Ridderhof binnen. Hij deed zich in eerste instantie voor als klant. Al snel werden zijn waren bedoelingen duidelijk. Hij bedreigde een personeelslid met een handvuurwapen en nam vervolgens een aantal sieraden mee. De overvaller rende de winkel uit en stapte op een fiets waar hij mee wegreed, kennelijk in de richting van de voormalige Rabobank. Hij liet twee personeelsleden en twee klanten, die ten tijde van de overval net binnen kwamen, ongedeerd achter. De personeelseden waren wel enorm geschrokken en angstig en hebben Slachtofferhulp aangeboden gekregen.
De politie is op zoek naar getuigen en mogelijke camerabeelden. Via Burgernet werd direct na de overval het signalement van de dader verspreid. Zijn leeftijd is geschat op 30 tot 35 jaar en heeft blauw/groene ogen. Hij droeg bij de overval jeans, een donkere pet en een blauw/witte jas. Hij had een gele Jumbo tas bij zich.
Wie de overval heeft zien gebeuren of de dader voor of na de overval heeft gezien wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (vragen naar de afdeling RTO). Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.