Nú nog drie kinderhoofden. Enkele seconden later komen er ongetwijfeld juichende armen bij!
Nú nog drie kinderhoofden. Enkele seconden later komen er ongetwijfeld juichende armen bij! Foto:

De hattrick van Daniël Vermeulen!

Zaterdag 1 mei 1999
Het is een zonnige ‘dag van de arbeid’ op het Sportpark. Vandaag staat de laatste competitiewedstrijd van RVVH geprogrammeerd. Het zijn de slotakkoorden van een uiterst wisselvallig seizoen.
Tegenstander is het reeds gedegradeerd Zwaluwen en voor de thuisclub valt er ook niets meer te winnen. Een wedstrijd die dus eigenlijk nergens meer om gaat dan slechts om een baard en wel die van: des keizers! En dan te bedenken dat de formatie van de scheidende trainer Steef Buijs (hij wordt de komend voetbaljaargang de nieuwe oefenmeester van Sportclub Feijenoord) uit de laatste zeven wedstrijden maar liefst 19 winstpunten peurde! Zelfs een periodetitel ging, ondanks deze prachtige serie, aan de neuzen van de blauwwitten voorbij. Maar vergeet niet dat halverwege deze competitie er zelfs nog zorgen om directe handhaving waren. Die wederopstanding, meldt het wedstrijdverslag, wordt eigenlijk toegeschreven aan de terugkomst van mandekker Joost Huijsdens. Vanaf zijn herintreding kan er voortaan man-op-man worden verdedigd. Technicus Peter Stassen kan zodoende één linie verder zijn bruikbare ideeën wat makkelijker aansturen. Bovendien wierp Vincent van Noord zich, in de tweede competitiehelft, als een oersterk aanspeelpunt in de frontlinie op. Het kwartje viel dus simpelweg, in vrijwel alle linies, stapsgewijs de goede kant op. De kentering bleek ingezet en veel ‘winnen’ doet dan bij dit spelletje vaak de rest! Voor de pauze kabbelt de wedstrijd een beetje voort. De enige opwinding op slag van rust komt van de voet van Zwaluwen-aanvaller Ron de Jager die doelman Patrick Pak van RVVH vrij onverwacht weet te verschalken.

Met een 0-1 tussenstand gaan de 22 acteurs hun kopje thee voor de laatste keer dit seizoen in competitieverband drinken. Maar na de pauze trakteert Hercules de supporters op een kostelijke 2e helft. Met name één man zorgt in z’n uppie voor een complete omwenteling: Daniël Vermeulen! De frêle linkspoot kwam maar liefst 11 seizoenen voor het eerste team van RVVH uit! Hij zet met een originele hattrick (3 goals door dezelfde speler achter elkaar in één helft gescoord) de 3-1 op het scorebord. En één van die doelpunten brengt ons bij de puike foto hierboven. De afbeelding legt de elegante trap met links keurig vast en Daniël legt hiermee zelf ook iets vast, namelijk: de definitieve eindstand! Vermeulen was een behendige aanvaller. Ondanks zijn tengere postuur schuwde hij nooit de duels. Hij beschikte ook over een prima gemiddeld, scorend vermogen. Dat bewijst hij dus ook hier. Zijn hoofd(je) keurig ingelijst in één van de vierkante mazen van het net. De Vlaardingse sluitpost Tobias Duifhuijsen, een echte penalty-killer, staat al op het verkeerde been zo te zien. En wat dacht u van die drie kinderhoofden op de voorgrond? Dat is toch hilarisch? Herinnert u het nog? Toen we zelf jong waren? Als er dan voor een strafschop gefloten was? Dan draafden we razendsnel naar de plek waar het vonnis werd voltrokken: achter het doel van de keeper! Ehm….als we er al niet stonden natuurlijk! En hier kijken we tegen drie keurig geknipte en geschoren achterhoofden van de jeugdige supporters aan, die elk moment de bal tegen het garen zullen zien gaan ploffen. Nou ja, (zien ploffen) dat geldt met name voor de ogen in hun voorhoofden uiteraard!

Henk Sterkenburg