3VO Biotoop niet blij met meer water in Oosterpark

De bewonersgroep 3VO Biotoop is teleurgesteld in de plannen voor het Oosterpark. Het team vindt dat het overleg met de gemeente over de herinrichting te weinig heeft opgeleverd: "We hadden liever de vlag uitgehangen, maar daar is helaas geen reden toe!”
3VO zette voor het Oosterpark in op "niet nog meer water” (liever minder) en "waar mogelijk meer groen”. Over die speerpunten leek consensus, maar er staat nog altijd veel extra water op de kaart: "Inclusief twee grote nieuwe waterpartijen, waarvan één in de vorm van een rietput”. 3VO constateert ook dat veel bomen dreigen te verdwijnen "en zeker niet alleen door de noodzakelijke kap voor het broodnodige geluidscherm”.

Strijdig met enquête
De bewonersgroep verbaast zich over deze uitkomsten omdat deze invulling van het park strijdig is met de uitkomsten van een door de gemeente zelf georganiseerde enquête. Er werd door 73,9% aangegeven dat ze geen extra waterpartijen willen. Daarnaast is door 70,2% gevraagd om meer groen. Het bevreemdt 3VO: "De vraag is wat nu de waarde is van een door de gemeente gehouden enquête. Aspecten als ‘water en groen' zijn immers geen details.”
In het collegevoorstel voor het nieuwe Oosterpark was biodiversiteit een zwaarwegende factor. 3VO Biotoop meent dat dit ook zonder extra waterpartijen bereikt kan worden.
(vervolg op pagina 3: Biodiversiteit niet toegelicht)