LEZERS SCHRIJVEN

Losloopgebied in het Oosterpark en kapitaalverspilling voor ruiters
Vorige week heb ik een stukje geschreven over het losloopgebied dat vanwege de paarden geen losloopgebied meer kan zijn, zoals ook al een stuk fietspad wordt opgeheven voor de paarden die er nauwelijks lopen. Ik heb toen een e-mail adres opgegeven wat de Oosterpark-side bleek te zijn, waar je volgens de gemeente het adres kan vinden. Voor velen bleek dit te lastig dus hierbij alsnog een adres waar de wel je onvrede kwijt kan: j.bos@bar-organistsatie.nl..
In dezelfde Combinatie stond een stuk van hr. P. Meij waarin hij onder meer stelde dat er veel bomen moesten worden gekapt vanwege het geluidsscherm. Echter voor het scherm is genoeg plaats. Alleen de ruiterroute moet er nog tussen gepropt worden. Is dit dus een halve waarheid of een hele leugen?
En de kapitaalverspilling? Een maand of wat geleden werd de ruiterroute omgeploegd, was dus helemaal onbegaanbaar. Vandaag zag ik waarom. Op het omgeploegde grasveld is nu een zandpad gestort, want er is landelijk beleid om routes aan te leggen waarvoor subsidie wordt gegeven. Maar waar al dat zand is gestort staat over twee jaar (hoop ik) het geluidsscherm en is de ruiterroute verplaatst. Dat is dus geld weggegooid. Zouden ze bij de gemeente nog geen telefoon hebben voor enig overleg met bijv. provincie of Staatsbosbeheer, want ook dat er omgeploegd was wisten ze niet. Daar zou je toch van leren zou je zeggen.
Altijd positief eindigen. De gemeente heeft toch de problemen rond de ruiterroute opgelost. Ze noemen het nu ‘ruiterspoor’. Geniaal!!!

Dick van Valkenburg

Twee films van filmclub op TV

TV Ridderkerk zendt deze week twee films uit van leden van filmclub Cine '67. Met "Vijf Dagen Buenos Aires wordt een impressie van de Argentijnse hoofdstad gegeven. Daarnaast wordt de speelfilm "De Appelboom” uitgezonden. In deze film blikt de hoofdpersoon terug op verschillende fasen van zijn leven naar de levenscyclus van een appelboom. Dit filmblok is te zien op zaterdag 5 juni om 14.00 en 18.00 uur.