LEZERS SCHRIJVEN

'De SRV man'
In de Combinatie stond een mooi stukje over een bedrijf wat een loodsje gaat bouwen in Nieuw Reijerwaard (NRW). Ik mag geen reclame maken, dus geen naam noemen. Maar het is een moderne variant op de ouderwetse ‘Samen Rationeel Verkopen’ formule uit 1966. De SRV-man. Die overigens nog steeds bestaat.
De huidige wagens zijn overigens niet groter als de ijzeren hond. En terwijl die ijzeren hond in eerste instantie een tweetakt motor had, werden de SRV wagens en de andere producten van Spijkstaal elektrisch voortbewogen. Het voordeel van elektrisch is de dit bedrijf op NRW gelijk kan ‘tanken‘ uit de windmolens die er moeten komen. Als ze hun dak vol leggen met zonnepanelen hebben ze ook daarin een primeur. Want die dingen zie je nog niet op de enorme daken die er nu liggen.
In dat stukje stond ook nog dat er daar wel 800 mensen aan het werk gaan! Nu wil ik toch weten of dat dan 800 voltijd banen (FTE) zijn, of dat het net als bij veel bedrijven om kleine contracten gaat. Want dan hoef je als werkgever ook vaak geen pensioenpremie af te dragen. Dan hebben die mensen dubbel pech: ze krijgen een laag loon, en geen pensioen!
Ook het openbaar vervoer gaat dat niet trekken. Want dat is bijna geheel wegbezuinigd. Met de auto komen gaat niet want zoveel parkeerplaatsen kom je in de polder ook niet tegen. Voetpaden al helemaal niet. Er zal dus door dit bedrijf flink geïnvesteerd moeten worden in infrastructuur voordat het echt goed van de grond komt.

C.G.J. Broeders

Oosterpark
Het is werkelijk te gek voor woorden hoe een bestaand park volledig om zeep wordt geholpen ten faveure van oa de Rowdies. Ik sluit mij volledig aan naar wat Wim van der Spoel er over heeft geschreven. Ik hoop dat bij de volgende gemeenteraads verkiezingen de Ridderkerkers goed kijken welke partijen ons dit hebben aangedaan. Laat dit zwaar meewegen. Immers we hebben milieu hoog op de prioriteitenlijst staan maar wat er nu gaat gebeuren draagt er niet aan toe bij.
Participatie is ver te zoeken. Het besluit stond al vast voordat participatie ter sprake kwam.

Henk Salij