Wiktoria Sienko (links) na een van haar gewonnen finales
Wiktoria Sienko (links) na een van haar gewonnen finales Foto:

Jong talent bij Oudelande Jeugd open

Eindelijk mocht de open jeugdtoernooi commissie weer van start. Na anderhalf jaar stil zitten kon de organisatie de voorbereidingen voor het toernooi aanvangen. Gelukkig wist de jeugd uit de regio het park nog steeds te vinden en kon de club tevreden terugkijken naar het aantal inschrijvingen. Met meer dan 50 inschrijvingen kon een volwaardig toernooi worden opgezet in zowel het enkel als dubbelspel.
In de hoogste categorie van de jongens en meisjes (13 tm 17 jaar) waren het broer Ireneusz en zus Wiktoria Sienko die de enkelspel categorie wonnen. Ireneusz Sienko was te sterk voor Jort Geleinse (6-1 6-1) en Wiktoria Sienko versloeg in de meisjesfinale Madelief van Dijken. Van Dijken moest na het verliezen van de eerste set (6-1) en 1-0 achterstand opgeven vanwege een knieblessure. Wiktoria Sienko had eerder op de dag ook al de 11-14 jaar categorie gewonnen door in een poule van 5 deelnemers alles te winnen. Georgina Michaelidis werd 2e in deze poule.

Negenjarig toptalent
Een van de meest in het oog springende prestaties werd gedaan door Thijmen Engelaan. Dit 9 jarige toptalent ontving dispensatie van de KNLTB om in de hogere categorieën mee te spelen. In de 11-12 jaar categorie en de 11-14 jaar categorie overleefde hij de poulefase door veel oudere kinderen te verslaan. Beide finales werden echter verloren. In de 11-12 categorie verloor hij nipt van Alexander van Til met 6-7 6-3 6-4 en in de 11-14 categorie verloor hij van Lukas Toel met 7-6 6-7 6-3. Ongetwijfeld zal dit talent in de komende jaren nog meer prijzen gaan pakken.

Overige uitslagen:
Jongensdubbel 11-14 jaar:
1) Bram Theunisse/Lukas Toes, 2) Aaron Cvetkovic/Alexander van Til
Meisjesdubbel 11-17 jaar:
1) Evy van Bockel/Veerle Kooke, 2) Lotte Florisson/Mila ’t Zand
Jongensdubbel 11-17 jaar:
1) Cas de Jong/Lucas van Trigt, 2) Senna Blijleven/Lucas Stoppelenburg
Groen 1 categorie (kleiner veld)
1) Maxime Leermans, 2) Mahad Awan
Groen 2 Categorie (kleiner veld)
1) Emma van Arkel, 2) Lily van der Valk


Gezellig terug bij Ten Donck

Na een lange periode van stilte door de welbekende corona perikelen organiseerde SV Ten Donck een open terrasmiddag om het clubgevoel weer wat terug te brengen. Alle (oud) leden van de Riddekerkse club konden onder genot van een hapje en een drankje weer genieten van een gezellig samen zijn.
De sportievelingen konden zich aan elkaar meten met een koppelschiettoernooi en de wat minder sportievelingen konden plaatsnemen op het terras. Dit resulteerde voor de sporters en minder actievelingen in een supergezellige middag. De conclusie van een ieder was dat dit naar meer smaakt! Wie de gezelligheid van Ten Donck zelf meemaken is van harte uit welkom om eens een kijkje te nemen in dit deel van sportpark Reijerpark. Naast korfbal heeft de club voor de jeugd een hockey-afdeling.

Weer samen langs de lijn en op het terras