LEZERS SCHRIJVEN

Clubhuis Rowdies
Zoals bekend is de gemeente voornemens, ondanks de vele bezwaren van de omwoners en gebruikers van het park, het Oosterpark op de schop te nemen. Op dit moment ligt het bestemmingsplan hiervoor ter inzage.
Hierin staat letterlijk dat de Rowdies een nieuw clubgebouw gaan bouwen.

Verplaatsing van het bestaande clubgebouw, zoals dit tijdens de eerste voorlichtingsessie werd aangegeven door de gemeente, is nu geen optie meer. Het verplaatsen van het oude clubgebouw, in plaats van nieuwbouw, is namelijk strijdig met het nieuwe bestemmingsplan. Dat geldt ook voor het laten staan van het huidige clubgebouw op de huidige locatie.

Een nieuw te bouwen clubgebouw dat past bij de allure van het nieuwe veld en dat moet voldoen aan de hedendaagse wetgeving is erg kostbaar. Het zou zondermeer bewondering verdienen als een kleine club als de Rowdies hiervoor een private financiering kan krijgen.

Maar wat gaat er gebeuren als er door financieringsproblemen geen nieuw clubhuis gebouwd kan worden? Een honkbalveld zonder zo'n gebouw is nogal zinloos. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een erg donker scenario.

Zodra het bestemmingsplan goedgekeurd is moeten de gemeente en de Rowdies uitvoering geven aan alle plannen die in het bestemmingsplan beschreven staan. Er is dan voor beide partijen geen weg meer terug.

Komen we dan in een situatie die alleen maar verliezers kent?

De Rowdies die, bij gebrek aan een clubgebouw, helemaal niet meer kunnen spelen;

De omwoners die extra geluid en fijnstof overlast krijgen doordat de gemeente veel bomen gekapt heeft ten behoeve van het nieuwe honkbalveld;

De gemeente die met veel belastinggeld een honkbalveld aangelegd heeft dat niet gebruikt kan worden;

G. Versluis