Leden van EVR ruimen veel rommel op
Leden van EVR ruimen veel rommel op Foto:

Parkeerplaats vol peuken

Het schoonmaakteam van Echt voor Ridderkerk (EVR) heeft op 26 juni jl. de omgeving rondom het winkelcentrum De Werf in Bolnes aangepakt. De raadsleden Cora van Vliet en Jim Kloos werden ook nu weer ondersteund door leden van de steunfractie. Zij hadden veel zwerfvuil op te ruimen: "Helaas werden er ook op deze locatie weer heel veel sigarettenpeuken op de parkeerplaatsen en rondom het winkelcentrum gevonden. Wat is dat toch, dat mensen hun asbakken van de auto willen legen op een parkeerplaats?” aldus de EVR-leden. In de directe omgeving van het winkelcentrum werden ook mondkapjes, blikjes, plastic en overige rommel aangetroffen. Het was de eerste dag waarop de mondkapjes niet meer verplicht waren, en dat was best te merken. Geen mondkapje nodig? Dan gooien we ze toch gewoon weg op straat…
Volgens Echt Voor Ridderkerk zal er heel wat ‘opvoeding' nodig zijn om te zorgen dat Ridderkerk afvalarm wordt: "Laten we met elkaar het goede voorbeeld geven. Naar onze jeugd; en naar elkaar. Ouders, scholen, inwoners en bezoekers van Ridderkerk. Kom op; dat moet toch te doen zijn! Wij dagen iedereen uit om deze vorm van vervuiling van onze leefomgeving aan te pakken. Doet u met ons mee?”
Het EvR-team zal binnenkort Ridderkerk West bezoeken om daar de boel ook op te schonen. En kent u als inwoner een gebied dat extra aandacht verdient om schoon te worden gemaakt? Neem contact op en het EVR-team staat voor u klaar!
Voor meer informatie: info@echtvoorridderkerk.nu.