Rijsoord MO13-1 mocht plots binnen de lijnen
Rijsoord MO13-1 mocht plots binnen de lijnen Foto:

Onverwachts bij het NK

Zeer groot was de verrassing toen er afgelopen week bij vv Rijsoord een uitnodiging kwam voor het Nederlands Kampioenschap Voetbaltalenten. Er was een team afgevallen en de meiden van Rijsoord MO13-1 waren geselecteerd om de lege plek in te vullen.
Dit toernooi werd gespeeld bij BSC Roosendaal en de Rijsoordse meiden waren ingedeeld in poule D. De eerste wedstrijd (twee keer 11 minuten) speelden ze tegen RKDEO uit Nootdorp. Wat gelijk opviel was dat dit toch een level hoger voetballen is. Desondanks had Rijsoord de eerste helft het overwicht en was de bal voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Met doelpunten van Kayra en Evy won Rijsoord met 2-0. De tweede wedstrijd was tegen Zwaluw VFC uit Vught. Dit was toch wel een tegenstander die wist hoe er druk gezet moest worden. De eerste helft ging op en neer en met de rust wast het 0-0. Daarna kwam Zwaluw VFC door twee gelukkige ballen met 2-0 op voorsprong. De eerste verlieswedstrijd van Rijsoord MO-13-1 na lange tijd was een feit. Met winst in de derde partij kon Rijsoord nog eerste worden in de poule. Maar dit lukte niet tegen Mierlo Hout, dat met 4-0 te sterk. Deze ploeg werd uiteindelijk tweede van Nederland, dus geen schande. Voor Rijsoord restte de halve finale in categorie 3. Tegen de meiden van Arnhemse Boys werd het een spannend potje, dat uit leek te lopen op strafschoppen. In de laatste seconden ging er toch een schot in de kruising van de blauwwitten. Ook de laatste wedstrijd om de derde/vierde plek ging nipt verloren met 2-1.