LEZERS SCHRIJVEN

Ik wil een lintje
"Ik wil een lintje!" Dat riep een arbeidsmigrant vorige week tegen zijn baas. De man was aan het werk in de parkeergarage onder de Doolhof. En omdat zijn baas het niet helemaal begreep kreeg hij gelijk zijn zin; een grote rol rood wit afzetlint!
Daarmee heeft deze werknemer gelijk maar een groot deel van de achterste parkeervakken afgezet. Maar door tegen het verkeer in te rijden kon je toch nog je auto parkeren in de vakken naast de fietsenopslag. Ondertussen reden zijn collega’s als dwazen rond met stinkende diesel laadscheppen. Dat er geen koppen zijn blijven hangen achter allerlei leidingwerk is toeval! Ze keken niet waar ze reden en hadden ook nog hun veiligheidsbeugels omlaag. Want anders was het voertuig te hoog. Daar had die baas dus weer even niet over de veiligheid van zijn personeel nagedacht.
Vandaag (donderdag 15juli) was het weer tijd voor de grote boodschappen. Gelukkig waren er geen koppen gerold! Maar er was bar weinig parkeerplek. Want nu was niet alleen de normale rijrichting geheel geblokkeerd naar achteren. Je moest nu ook tegen het verkeer in. Alleen de eerste twee rijbanen waren bruikbaar. Door naar achteren langs de fietsenopslag was nu ook geblokkeerd door een busje. Dacht ik tussendoor een tweetal plekjes te zien; stond er een arbeidsmigrant op vier plekken achteruit geparkeerd. Dat was ook ineens werkplek geworden...
De dame die in de skidatahut moedeloos over een kaartjesautomaat gebogen zat kon mij ook niet vertellen hoe lang de chaos hier nog gaat duren. Wie het weet mag het zeggen.

C.G.J. Broeders