De deelnemers van het Slikkerveerse 'tentenkamp'
De deelnemers van het Slikkerveerse 'tentenkamp' Foto:

Tentenkamp SV Slikkerveer wederom geslaagd

Jaarlijks organiseert voetbalvereniging SV Slikkerveer haar Tentenkamp voor de jongste jeugdige talenten van de vereniging. In het weekend van 10 juli was het weer zover voor een grote groep pupillen, die het hele weekend allerlei leuke spelletjes voorgeschoteld kregen. Vanwege de corona maatregelen was er dit jaar geen tent en overnachting op het Reijerpark.
Ook zonder kamperen op het voetbalveld was het een feest voor de jonge voetballers. Hoogtepunten voor de kinderen waren de diverse spelletjes, de zeskamp het EK voetballen, maar uiteraard ook de heerlijke pannenkoeken, waarbij zelfs een prijs mee gewonnen kon worden. Uiteraard was er ook weer het buikschuiven, waar er dit jaar wel steeds een hele lange rij kinderen voor stonden te wachten om de meterslange buikschijfbaan af te glijden. Al met al weer een super geslaagd weekend als afsluiting van het seizoen.


Zevende editie van Clubvoetbaldagen zet nieuw record met 72 jeugdspelers

Van 19 t/m 21 juli 2021 hebben de clubvoetbaldagen weer plaats gevonden op de voetbalvereniging Rijsoord. De zevende editie alweer, dus de dagen stonden in het teken van nummer 7. Ploegen werden daarom vernoemd naar bekende voetballers die met nummer 7 spelen zoals Ronaldo, Griezman en Mbappe.
Leuk om te vermelden is dat de inschrijving sneller vol was dan een concert van Lil' Kleine. Uiteindelijk konden de vrijwilligers van Rijsoord een recordaantal van 72 kinderen verwelkomen. Veel kinderen van de eigen club (en steeds meer meiden!), maar ook maar veel van de vaste gasten van Botlek, Heerjansdam en DCV waren weer aanwezig.

Penalty bokaal
Na een hartelijke ontvangst van de gastvrouwen Danielle en Carolien begonnen de kinderen in mooie rode tenues onder leiding van de trainers Alex, Rob, Youri, Richard, Jop, Jochem en debutant Sterre aan de eerste oefeningen. De lunch werd weer uitstekend verzorgd door het familiebedrijf van Gerven met hulp van Danielle en good old Jeanne. Na de lunch stond de penalty bokaal op het programma om vervolgens af te sluiten met de middag oefeningen.

Zoveel mogelijk buiten
Op dinsdag stond een vergelijkbaar programma op de agenda. Nog steeds met prima weersomstandigheden. Coördinatie van deze dag lag in handen van Arie Lodder, die je zo'n klus makkelijk kan toevertrouwen.
Om zoveel mogelijk buiten te doen was de animatie na de lunch dit keer een shoot out competitie. Hierna begonnen de eerste poulewedstrijden van het populaire toernooi dat om 16.00 uur werden afgeblazen.

Veel blije gezichten
De laatste dag waren er nog veel blije gezichten te zien. De inmiddels ervaren trainers van de Rijsoordse voetbaldagen hadden wat geïmproviseerd met de oefeningen, zodat de kinderen ondanks de warmte in beweging bleven.
Na de lunch was er de traditionele voetbalbingo met uiteraard een valse bingo van ene Brent die daarom een mop moest vertellen op het podium.
Na de middag werden de finalewedstrijden gespeeld, waar de emotie er af en toe vanaf spatte. Bij de oudere jeugd ging Italië er uiteindelijk net als op het Europees Kampioen met de eerste prijs vandoor.

Onder het toeziend oog van veel (groot) ouders werd er gezamenlijk afgesloten door Jeroen, waarna de trainers in hun eigen groep de certificaten, vaantjes en raketjes uitdeelden.
Samenvattend weer een uitstekende prestatie van een aantal vrijwilligers om 72 kinderen drie hele leuke voetbaldagen te bezorgen.

In Rijsoord kreeg iedereen een rood tenue