The Shirtkitchen zal ook workshops verzorgen.
The Shirtkitchen zal ook workshops verzorgen.

Ambachtelijk vakmanschap tijdens de Donckse Fair

Algemeen

RIDDERKERK - Het thema van De Donckse Fair van 28 augustus is: Kunst, Ambacht, Food & Kitsch. De organisatie brengt bijzondere ambachten onder de aandacht met demonstraties, workshops en exposities.

Drie traditionele vakmannen zullen op de Fair bij elkaar in één tent staan. Men kan zo op een laagdrempelige manier kennismaken met specialisten op het gebied van kleding en schoenen. Met TheShirtkitchen kan men onder begeleiding van de chef Roel Hamilton een uniek maatshirt samenstellen. 

Op maat

Door het gebruik van hoogwaardige stoffen van bekende Italiaanse wevers in combinatie met de op maat gemeten pasvorm van het maatshirt en door eigen creatieve inbreng wordt het shirt niet alleen een schitterend, uniek maatshirt, maar bovendien wordt het je eigen merk. Zie ook : www.theshirtkitchen.com Roel Hamilton is een begrip in de modewereld. Tevens neemt hij twee ambachtelijke vakmannen mee

De ene vakman is RS, wat staat voor Rob Saarloos van het merk RS Satoria, Sartoria is Italiaans voor “op maat”. RS Sartoria biedt op maat gemaakte luxe kleding voor mannen. Deze kleding wordt speciaal gemaakt voor cliënten, die waarde hechten aan een originele en unieke stijl, optimaal draagcomfort met een perfecte pasvorm en duurzame kwaliteit. Zie ook www.rs-sartoria.nl.

Aangemeten jeans

Saarloos is een vakman met een ruime staat van dienst. Hij is gespecialiseerd in de luxe kledingbranche en heeft veel ervaring opgedaan bij gerenommeerde modebedrijven. Als adviseur en travelling tailor biedt hij tijdens de Donckse Fair hoogwaardige service. Niet alleen op het gebied van maatpakken, maar ook voor aangemeten jeans.

De andere vakman is Ruben Vitters, de storemanager van de vestiging Reinhard Frans in Den Bosch. In de schoenwinkels van Reinhard Frans verkoopt men handmade shoes uit eigen fabriek. Niets aan het toeval overlaten en een goed uitgebalanceerde distributie maken de winkels van Reinhard Frans zo succesvol. Van het leersoort tot en met type zolen en het hand patineren (de meest exclusieve vorm van handmatig bewerken van het leer met pigmenten en kleurstoffen). Zie voor unieke programma’s: https://reinhardfrans.com/nl..

Siersmederij

Ook Siersmederij Westerhof komt zich presenteren op het Ridderkerkse landgoed. De beelden van Westerhof worden gegoten volgens de cire perdue methode. Het maken van een gietvorm is een ingewikkeld proces, waarvoor verschillende methodes zijn, de meest voorkomende methode van het bronsgieten is het ‘cire perdue gieten‘ oftewel ‘de verloren wasmethode‘.

Er zullen ook handgemaakte metalen beelden uit Afrika te bewonderen zijn. Kunstenaars in Zimbabwe maken van allerlei restijzer karakteristieke metalen vogels. Daardoor zijn ze in staat om voor hun eigen gezin te zorgen en hun werkplaats veilig te maken). Zie ook: www.mooievogels.nl.

De Donckse Fair zal daarnaast nog veel meer bieden. Er zijn onder meer kramen met UV-kleding en edelstenen en demonstraties met spinnewiel en schapen drijven. Voor meer informatie en kaartverkoop : www.huystendonck.nl/doncksefair.