Het plan Binnenrijk in vogelvlucht zonder parkeerplaatsen tegenover sporthal Drievliet
Het plan Binnenrijk in vogelvlucht zonder parkeerplaatsen tegenover sporthal Drievliet Foto:

Parkeerplaatsen op grotere afstand

(vervolg van voorpagina) Met de binnen de Driehoek getekende parkeerplaatsen levert het Vlietplein dertien parkeerplaatsen in. Wel zijn deze en alle andere parkeervakken veel verder dan de begin dit jaar verwijderde tijdelijke parkeerplaatsen tegenover de sporthal. De bezwaren tegen de langere loopafstanden zijn evenmin door de Raad van State gehonoreerd:
“De afdeling overweegt dat de VvE en winkeliersvereniging terecht stellen dat een loopafstand van 600 meter een behoorlijke afstand is voor het doen van dagelijkse boodschappen. Er zijn echter ook twee parkeerterreinen in het plangebied die voorzien op een afstand van ongeveer 200 meter van het winkelcentrum.”
Deze parkeerplekken bieden links en rechts van de Driehoek 19 en 21 plaatsen. Dat er bijna 700 meter omgereden moet worden om bij de dichtstbij gelegen parkeervakken te komen vindt de Raad van State te verdedigen: “Gelet op de beperkte omrijdtijd heeft de raad zich in redelijkheid op dit standpunt kunnen stellen.”

Drie woongebouwen
Voor de projectontwikkelaar betekent de uitspraak dat er binnenkort begonnen kan worden met de geplande bouw. Binnen de Driehoek komen drie woongebouwen met daaraan gekoppelde eengezinswoningen. De drie complexen worden fasegewijs gerealiseerd. Als eerste verrijst "De Reide” met 36 appartementen en 15 eengezinswoningen, die allemaal al zijn verkocht. Na de zomervakantie wordt gestart met de verkoop van "De Gere”, dat voorziet in 55 twee-, drie- en vierkamer appartementen. Het laatste blok wordt "De Reijer” met 27 eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen.