De bekerwinnaars van maandag (links) en dinsdag
De bekerwinnaars van maandag (links) en dinsdag Foto:

Veel jonge vissers vallen in de prijzen

De organisatie van de viswedstrijden van de Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) kon maandagmiddag 41 kinderen inschrijven voor de eerste wedstrijd in de plas van de Woude in Slikkerveer.
Na anderhalf uur vissen konden de bekers en andere prijzen verdeeld worden. De grootste vangst werd geboekt door Wessel de Boom, die met dertien vissen op een totaal kwam van 183 centimeter. De tweede prijs werd gewonnen door Joas Hoogland. Hij bracht met negen vissen 101 centimeter op de meetlat. Dat was één centimeter meer dan Dana de Weerd, die met zes vissen uitkwam op precies een meter. Hij had met 26 cm wel één van de grootste exemplaren van de middag. Met 94 centimeter (negen vissen) viel Storm van Hal net buiten de bekers, maar hij mocht wel als vierde iets van de prijzentafel kiezen. Ook alle andere kinderen die één of meer vissen noteerden gingen met een visprijsje naar huis.
De tweede middag van deze visweek vroeg veel geduld van de hengelaars. Aan de Rijnsingel in Bolnes werd veel minder gevangen dan de voorgaande dag. Toch vielen 25 van de 38 deelnemers in de prijzen. Voor de meesten bleef de vangst beperkt tot een of twee visjes. Niels Apon kon met vijf vissen de derde prijs vieren. Hij noteerde met zijn vangst een totaal van 64 centimeter. Wessel de Boom, de winnaar van de eerste dag, wist tien vissen aan de haak te slaan. Daarmee kon hij 113 cm laten opmeten. Ook dagwinnaar Mark Visser kwam tot tien exemplaren, waarmee hij 122 cm bij elkaar bracht. De winnaar van de eerste prijs ontsnapte wel aan diskwalificatie omdat hij herhaaldelijk te ver van zijn toegewezen nummer zijn dobber uitgooide. Hij kreeg hiervoor een waarschuwing.