Afbeelding
Foto:

INGEZONDEN

Klinkers tegen geluidshinder
De gemeente Rotterdam verwacht met speciaal daarvoor geprepareerde straatklinkers geluidsoverlast te verminderen. Er is een jaarlang mee geëxperimenteerd en volgens de DCMR zijn de resultaten hoopgevend.
De stenen hebben een geluidsabsorberende toplaag die het aantal decibel van het verkeer vermindert. Volgens Jan Potter van de Regionale milieudienst DCMR (zie het AD 10 juni 20121) is het verschil duidelijk merkbaar. ”We hebben vandaag 3 decibel gemeten, waar het aantal decibel eerst het dubbele was”.
Ook de Rotterdamse wethouder Arno Bonte is blij: “De resultaten zijn boven verwachting goed”. Buurtbewoners beamen dat, zeggen beter tv te kunnen kijken en beter te slapen. Anderen daarentegen zijn van mening dat de geluidswinst verdampt. “Door te hoge snelheden van het verkeer in de straat, helpen de stille klinkers niet.”
Als meer metingen en gesprekken met de bewoners positief uitpakken zullen meer straten worden aangepakt. Is dat een ideetje voor Ridderkerk?

Dick de Winter,
werkgroep Lucht&Geluid.


LEZERS SCHRIJVEN

Geen verbetering
Nadat ik op 8 -8-2021 een email na de Combinatie had gedaan met een foto van het onkruid bij ons in de Vechtstraat (die is op 12-08-2021 geplaatst waarvoor nog mijn hartelijke dank) zag ik op de dinsdag erna een tractor met branders het onkruid weg branden. Met dit als resultaat (zie de foto). Ik weet niet wat er beter was het onkruid laten staan of weg branden, maar het is alleen maar viezer geworden dus .
Gemeentewerken van het openbare groen bedankt voor die troep die jullie achter laten, maar ja het is Bolnes maar.

Leo Plaisier