Appeltak (foto Jaap Nispeling)
Appeltak (foto Jaap Nispeling)

Nachtvlinders bekijken

Op vrijdag 3 september kan men in het Waalbos in Rijsoord nachtvlinders bekijken met leden van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Die avond wordt op verschillende plekken in Nederland aandacht besteed aan deze fascinerende dieren tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.
U zult misschien denken: "Nachtvlinders? Dat zijn toch saaie, bruine motten?” Ja, er zijn ook saaie, bruingekleurde nachtvlinders. Maar de diversiteit is enorm! In Nederland komen maar liefst meer dan 2.500 verschillende soorten nachtvlinders voor! Van enkele millimeters klein tot meer dan zeven centimeter groot. Tijdens deze avond proberen deskundigen nachtvlinders te lokken, zodat men ze van dichtbij kan bekijken. Enkele deskundigen van de vereniging zullen de soorten benoemen, maar de deelnemers mogen zelf ook een poging wagen. De nachtvlindernacht begint om 20.45 uur en duurt tot middernacht, Wie meedoet kan zelf bepalen hoe lang men blijft. De activiteiten vinden plaats in en bij het bezoekerscentrum De IJsvogel nabij de Rijsoordse molen. Parkeren bij Ross Lovell aan de Waalweg. De hele avond is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of limonade (2 euro per stuk). Om de kosten voor de huur van de ruimte te dekken wordt ter plaatse om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het belooft een gezellige avond te worden voor jong en oud.
Aanmelden is verplicht in verband met de corona-maatregelen. Er geldt een maximum aantal bezoekers. Aanmelden kan via: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl.