LEZERS SCHRIJVEN

Rookvrij langs de lijn
Zoals u beschrijft op de voorpagina van de krant d.d. 19-8-21 wordt er een aanpassing n de APV gemaakt om de Boa’s de mogelijkheid te geven om boetes te kunnen opleggen en indien er gerookt wordt bij sportvelden.
Maar de regeling spreekt niet over een rookverbod maar over advies en dat strookt niet met opname in de APV. Als vereniging hanteren wij al jaren de gedragsregels waaronder een rookverbod tijdens de jeugdwedstrijden <21 jaar en als er jeugd teams aanwezig zijn. De ouderen is het niet toegestaan om tijdens de wedstrijden te roken, en tevens is er een verbod om op t veld/dugout te roken, dat verbod ligt er al.
Diegene die 's avonds laat na de wedstrijden wil genieten van een drankje en rookwaar staat het voor diegene gelukkig vrij om dit te doen.
Laten we vooral doorgaan met de betutteling van ouderen, die net zoals ik geen roker zijn. Maar het wel lekker vinden om af en toe WEL eens van een Sigaret of Sigaar te genieten na de inspanning van de wedstrijd en het gezellig samenzijn. Get a life en laat iedereen in zijn waarde.  Het gevolg is dat je besloten feestjes krijgt na de wedstrijden, waarbij de regels dan weer niet gelden. Willen we dan naar zo’n cultuur? Ik denk van niet!

M. van Beekum


Informatiemarkt langer thuis wonen

Vrijdagmiddag 3 september organiseert Aafje in de tuin van Reyerheem in Ridderkerk-Drievliet een informatiemarkt met als thema "Langer thuis wonen. Met kan deze middag diverse hulpverleners van Aafje ontmoeten die betrokken zijn bij de zorg nu of zorg die in de toekomst nodig kan zijn. Samen kunnen zij belangstellenden informatie geven om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.
Aafje kan hierbij van dienst zijn met onder meer dagvoorziening, wijkverpleegkundige, zorg thuis en huishoudelijke ondersteuning. Daarnaast zijn er gemaksdiensten en activiteiten voor ontmoeting en ontspanning (ook voor mantelzorgers).
De informatiemarkt in de tuin achter Torenmolen 1 is van 14.00 tot 16.00 uur.