Vrijdagavond openstelling Kringloop Noordenweg

Kringloop Noordenweg is voor velen inmiddels een begrip geworden in Ridderkerk en omgeving. Velen weten de winkel aan Noordenweg 87 te vinden op de dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Bij een onlangs gehouden cliënt enquête waren de klanten heel erg positief over deze winkel. Maar door velen werd aangegeven dat de winkel vaker open zou mogen zijn. Het bestuur heeft daarom besloten om bij wijze van proef van 1 september tot 31 december de winkel ook op vrijdagavond te openen tussen 19.00 en 21.00 uur. Vrijwilligers die nodig zijn om de winkel ’s avond te kunnen open waren snel gevonden. Op vrijdagavond  kunnen geen spullen worden ingeleverd. Het magazijn is dan gesloten. 

Besmettingen licht omlaag

Het aantal positieve coronatests voor Ridderkerkers is opnieuw licht gedaald. Afgelopen week werd bij 39 inwoners van Ridderkerk een coronabesmetting vastgesteld.
Dat zijn er elf minder dan de voorgaande zeven dagen. Ten opzichte van een maand geleden is het aantal besmettingen meer dan gehalveerd.
Er hoefde afgelopen week geen Ridderkerkers met corona in een ziekenhuis opgenomen te worden. De laatste hospitaalopname van een plaatsgenoot dateert van 17 augustus.