Ad Boom gaat voor dubbel

Vandaag start de negende editie van de Ronde van Waterloo, een internationaal golftoernooi op de banen rond het Belgische Waterloo. Afgelopen jaar - in het covidloze interbellum in augustus- was Ad Boom, voormalig directeur van de Rabobank Ridderkerk, de verrassende winnaar.
Begonnen als (minder dan) een outsider wist hij uiteindelijk de vier speelronden over drie dagen met een marge van twee slagen te winnen. Voor Boom zelf was het minder verrassend: “Ik zat het hele jaar al toe te werken naar een top, wist dat het er aan zat te komen, en dan is het natuurlijk mooi als het op de bewuste donderdag, vrijdag en zaterdag allemaal goed valt’. Maar dat maakte de vreugde voor hem er niet minder op. In de pers is de prestatie wat minder belicht geweest, maar dat is voor de boomlange golfer geen probleem: “Uiteindelijk is golf mijn hobby, en doe ik het niet voor het prestige."
Hij wil wel kwijt dat hij het toch wel als een beloning ziet voor de intensieve trainingen. Desgevraagd geeft Boom aan dat zijn mental coach Jan Dröge wel een belangrijke rol heeft gespeeld. Anders dan op veel toernooien is het in Waterloo toegestaan dat een coach meerijdt tijdens de ronde.
Voor dit jaar dicht Ad Boom zich ook wel kansen toe voor het podium. Hoewel het altijd moeilijk is om met een uitgebreid deelnemersveld een inschatting te maken, verwacht hij concurrentie uit bekende hoek. Eric Kruit geldt als een outsider, maar Chris Suijker gooit volgens de bookmakers hoge ogen. Over de kansen van deelnemers uit andere landen is Boom weinig bekend: “Uiteindelijk gaat het erom de bal in zo'n min mogelijk slagen in het putje te krijgen, en dan maakt de nationaliteit niet meer uit.”


Beste vangst voor Kees Kok

Kees Kok won afgelopen zaterdag de wedstrijd in de kerstserie van ERHV De Waal. Hij noteerde een vangsttotaal van ruim twaalf kilogram.
Uitslag: 1) K. Kok 12.295 gram, 2) A. Middelveld 10.280 gram, 3) G. Middelveld 8385 gram, 4) G. v.d. Padt 7670 gram, 5) J. de Leeuw 6935 gram.