Lazar Popov wil met Drechtsteden naar hoger niveau
Lazar Popov wil met Drechtsteden naar hoger niveau Foto:

Popov begint weer aan klus met Drechtsteden

Na het abrupt afgebroken seizoen van vorig jaar maakt trainer Lazar Popov zich met de heren van Drechtsteden op voor de nieuwe competitie. De herstart wordt gemaakt met kleine wijzigingen binnen de selectie.
Voor Popov is het alsof hij nog helemaal aan het begin staat. In augustus 2020 kon Drechtsteden, een samenwerking van de handbalverenigingen Conventus, DES'72 en Saturnus'72, melden dat zij er in geslaagd waren een opvolger te vinden voor Andre de Waal. Het werd de Macedoniër Lazar Popov (37) die de herenselectie, die uitkomt in de hoofdklasse, naar een hoger handbalniveau moet brengen. Het bleef vorig seizoen bij twee gewonnen competitie wedstrijden.
Popov, die een internationaal handbal verleden heeft en in het voorjaar van 2020 zijn spelende carrière afsloot bij Feyenoord handbal, is afgelopen maand weer begonnen met de trainingen. Nadat de conditie op peil gebracht is staat september in het teken van het spelen van oefenwedstrijden. Op 2 oktober start de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd in de eigen hal op het Reyerpark. "Het is wennen. Na veel conditietrainingen hoop ik zo snel mogelijk weer een echte wedstrijd te kunnen spelen. Ook de spelers staan te trappelen van ongeduld”, zegt een enthousiaste trainer aan het begin van een hopelijk mooi seizoen.