Alzheimercafé over dementie

Maandag 13 september is er een Alzheimer Café in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk. Spreekster van deze avond is Jacolien Jacobse, specialist ouderengeneeskunde. Zij gaat in p de vraag ‘Wat is dementie?' en vertelt meer over de diagnose, behandeling en adviezen. Ook gaat zij in gesprek met geïnteresseerden.
In verband met de coronamaatregelen worden er maximaal 30 personen toegelaten. Daarom is aanmelden verplicht. Aanmelden kan bij Karaat Mantelzorg via 0180-763717 of info@karaatmantelzorg.nl. Deelnemers worden gevraagd om tijdens deze avond zo veel mogelijk op hun plaats te blijven zitten en 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Lions golfen voor Metakids

Op vrijdag 27 augustus organiseerden de Lionsclubs Hoeksche Waard, Schiedam, IJsselmonde en Zevenbergen, na een onderbreking van een jaar, weer hun jaarlijkse gezamenlijke golftoernooi voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Metakids. Het toernooi werd gehouden op de prachtige 18-holes baan van Landgoed Golfclub Cromstrijen in Numansdorp. In totaal kwamen zo'n 100 golfers op een verantwoorde en veilige wijze in actie voor het goede doel. Aan het slot van dit geslaagde evenement werd een symbolische cheque met het mooie bedrag van €13.450 namens de vier organiserende Lionsclubs overhandigd aan Pieter Brinkhorst, directeur van de Stichting Metakids.
Na afloop van de golfdag hield prof.dr. Clara van Karnebeek, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en gespecialiseerd in metabole ziekten, een indrukwekkende inleiding over de kenmerken en oorzaken van stofwisselingsziekten, de verwoestende impact ervan op jonge gezinnen, en het grote belang van onderzoek naar een effectieve behandeling ervan. Haar gepassioneerde pleidooi stimuleerde de aanwezigen nog tot maar liefst €2.000 aan extra donaties.